Wisselkoers vreemde valuta

Wisselkoers voor overboekingen

Je hebt te maken met een wisselkoers als de valutasoort van een uitgaande of inkomende overboeking, of een betaling met je betaalpas niet hetzelfde is als de valutasoort van je rekening. Onderstaande aan- en verkoopkoersen dienen als indicatie vooraf. Deze koersen zijn elke werkdag rond 9.00 uur beschikbaar. Voor je transactie wordt de actuele koers gebruikt op het moment van verwerking. Deze actuele koers kan dus afwijken van de indicatiekoers.

Daarnaast geldt een koersopslag:

  • je betaalt 1,2% koersopslag bij betalingen en geldopnames in vreemde valuta met een bankpas
  • je betaalt 2% koersopslag bij betalingen en geldopnames in vreemde valuta met een creditcard
Rekenvoorbeeld geldopname met een betaalpas

Op je rekeningafschrift zie je het volgende:

OmschrijvingGeldautomaat 08:27 pasnr. 009

100.00 pond

EUR = 0,717617 GBP
Codeverwerkingsdatum: 22-04-2017

rentedatum: 21-04-2017
  • Als je op 21 april in Engeland 100 pond betaalt of opneemt met je betaalpas, zie je op je rekeningafschrift dat er € 139,35 is afgeschreven. Dat is 100 pond, omgerekend in euro’s aan de hand van de referentiewisselkoers. Daarbij is een koersopslag van 1,1% opgeteld.
  • Doe je deze betaling met je creditcard, dan wordt er € 140,59 afgeschreven. De koersopslag is dan 2%. Bij het gebruik van een creditcard gaan we uit van de koers op het moment waarop je betaling of geldopname wordt verwerkt.

Zodra de afschrijving is verwerkt, is deze zichtbaar in Rabo Online Bankieren en de Rabo Bankieren App. Het verwerken van een betaling of geldopname in het buitenland kan enkele dagen duren.

Service en Contact