Nog eenvoudiger én veiliger betalen

We introduceren een nieuwe manier van online betalen met je creditcard. Hiermee kun je een betaling voortaan bevestigen via de Rabo App of Rabo Internetbankieren. Betalen via 3D Secure wordt hierdoor nog eenvoudiger én veiliger. Deze nieuwe methode wordt vanaf nu steeds vaker door webwinkeliers ingezet. Omdat de overgang geleidelijk gaat, blijven de huidige methode (met Rabo Scanner) en nieuwe methode (met de Rabo App of internetbankieren) nog geruime tijd naast elkaar bestaan.

Belangrijk om te weten

Moet je een online creditcardbetaling op de nieuwe manier bevestigen, maar heb je geen toegang tot Rabo Online Bankieren via de app of internetbankieren? Dan kan het zijn dat de webwinkelier tijdens dezelfde betaalpoging toch de mogelijkheid biedt om met de Rabo Scanner te betalen, dus volgens de huidige methode. Biedt de winkelier die mogelijkheid niet, dan kun je de betaling niet afronden. In overleg met de winkelier kun je de aankoop mogelijk via een andere betaalmethode betalen. Wil je voortaan ook via de nieuwe manier online met je creditcard kunnen betalen? Vraag dan Rabo Online Bankieren aan.

Rabo Online Bankieren aanvragen

Minder kans op fraude

Door gebruik te maken van Rabo Online Bankieren via de app of internetbankieren, bankier je veilig. Betaal je in deze veilige omgeving met een creditcard, dan is er ook nog eens minder kans op fraude. De webwinkel weet dan zeker dat de koper ook echt de eigenaar is van de creditcard. Deze nieuwe manier van online betalen met je creditcard is een Europees initiatief en heet 3D Secure. Bij het doen van je betaling herken je dit als Mastercard ID Check of Visa Secure.

Zo werkt de nieuwe methode

Je bent op de website of in de app van een webwinkelier. Je wilt een online aankoop doen, drukt op bestellen en je geeft aan dat je de bestelling wilt betalen met je creditcard van Rabobank.

  1. Er opent een Rabobankscherm dat verwijst naar de Rabo App of internetbankieren.
  2. Open de Rabo App of internetbankieren en log in.
  3. Onderteken deze aankoop met behulp van je 5-cijferige code of vingerafdruk.
  4. Ga terug naar de website of app van de webwinkel en klik op afronden.
  5. Je aankoop is nu veilig besteld en betaald.

Bekijk ook hoe het werkt in onderstaande demo.

Eenvoudiger en veiliger betalen met 3D Secure

Veelgestelde vragen

Met welke creditcard moet ik op de nieuwe manier online betalen?

De nieuwe manier van online betalen geldt voor al onze creditcards: RaboCard, Rabo GoldCard en Rabo BusinessCard.

Geldt dit voor alle creditcards?

Ja, de nieuwe manier van online betalen betreft alle creditcards.

Waarom heb ik bij de ene webwinkel wel de nieuwe schermen en bij de andere niet?

Webwinkels gaan allemaal over naar de nieuwe manier van online betalen met de creditcard, maar gaan niet allemaal tegelijk over. Door deze overgangsperiode kan het daarom voorkomen dat je bij de ene webwinkel nog betaalt via de huidige manier en bij een andere al via de nieuwe manier.

Waarom moet ik zelf wisselen tussen de website of app van de webwinkelier en Rabo Online Bankieren?

In de richtlijnen staat dat je als klant zelf de app of internetbankieren moet openen bij een online betaling met een creditcard. Daarom moeten wij dit betaalproces zo inrichten. Zo geven we je de mogelijkheid om veilig online te betalen met je creditcard.

Kan ik de aankoop bevestigen in de app als ik bestel op een website en andersom?

Ja, dat kan. Je kunt je aankoop bevestigen in zowel de app als in internetbankieren. Het maakt daarbij niet uit of je bestelt via een app of een website.

Wat is 3D Secure precies?

3D Secure staat voor '3 domain–structure security'. Een veilige manier van betalen doordat je als kaarthouder minimaal twee van de drie vormen van authenticatie gebruikt:

  1. iets dat je bezit
  2. iets dat je weet
  3. een uniek lichamelijk kenmerk
Is 3D Secure op Europees niveau geregeld?

Ja, de afspraken om 3D Secure toe te passen staan in de EU-standaarden voor strenge klantauthenticatie: Strong Customer Authentication (SCA). Deze standaard is een onderdeel van de EU-richtlijn PDS2 die zorgt voor een meer uniform en veiliger betalingsverkeer in de Europese Unie.

Het bevestigen van een online creditcardbetaling met mijn iPhone lukt niet, wat nu?

Waarschijnlijk gebruik je de standaard browser Safari van iPhone. Check of dit de meest recente versie is en installeer eventueel een update. Lukt het na de update niet, doe dan de bevestiging van de betaling via een andere browser zoals Chrome.

Ik kan mijn online creditcardbetaling niet bevestigen in een app van de webwinkelier. Klopt dat?

Ja, dat kan kloppen. Het gaat dan om de automatische doorleiding van de app van de winkelier naar de Rabobank-omgeving. Het betaalproces (aankoopproces) kan wel worden gestart in de app van de winkelier. Wij werken aan een oplossing hiervoor. Totdat deze beschikbaar is, kun je via de website van de online verkoper je aankopen doen en daar met je creditcard betalen.

Service en Contact