PinPin instellen en koppelen

Koppel de Rabo JongerenRekening van je kind aan de PinPin-app. Met een gekoppelde rekening kan je kind langer spelen en in de app zijn eigen saldo bekijken. Volg de stappen om PinPin goed in te stellen.

Rabo JongerenRekening aan PinPin koppelen

Rabo PinPin is een zakgeld-app. Een gratis game voor kinderen van 6 tot 12 jaar, plus een fijne zakgeldhulp voor ouders. Leer samen met PinPin je kind op een veilige manier en spelenderwijs om te gaan met geld.

Als ouder of verzorger kun je de rekening van je kind aan de PinPin-app koppelen. Je hebt hiervoor je eigen betaalpas en Rabo Scanner of je vijfcijferige inlogcode nodig.

 1. Tik bij het openen van de PinPin-app op Rekening koppelen.
 2. Open een Rabo JongerenRekening of kies Koppel nu als je kind deze rekening al heeft.
 3. Kies Ga naar Rabobank om naar internetbankieren of de Rabo App te gaan.
 4. Log in met je eigen betaalpas en de Rabo Scanner of gebruik je inlogcode.
 5. Je komt in het scherm Rabo Toegang Derden uit. Doorloop de stappen om de PinPin-app aan de Rabo JongerenRekening te koppelen. Kies dan Ondertekenen en bevestig met je eigen inloggegevens.
 6. Tik op Naar de app. Je keert terug naar de PinPin-app.
 7. Kies een cijfercode voor het oudergedeelte en kies Bevestig cijfercode.
 8. Maak een naam aan voor het profiel van je kind en klik op Verder.
 9. Gaat je kind op hetzelfde apparaat spelen? Kies dan Op deze en je bent klaar. Je kind kan direct spelen. Liever spelen op een ander apparaat? Volg de stappen hieronder.


PinPin-app instellen op een ander apparaat

 1. Voltooi bovenstaande stappen, maar kies bij de laatste stap Op een andere. Je krijgt nu een QR-code te zien.
 2. Open de PinPin-app op de tablet of telefoon die je kind gaat gebruiken en kies Spelen.
 3. Tik Ja bij de vraag of papa of mama in de buurt is en klik daarna op het pijltje.
 4. Kies Op een andere. PinPin opent nu de camera.
 5. Scan hiermee de QR-code op jouw toestel.

Gelukt! De Rabo JongerenRekening is nu aan de PinPin-app gekoppeld. Je kind kan nu in ‘Mijn geld’ zijn saldo en transacties zien en onbeperkt met PinPin spelen. In je eigen PinPin-app bekijk je het oudergedeelte.

Rabo PinPin downloaden

Rabo PinPin-betaalpas van je kind instellen

Als je een Rabo JongerenRekening opent voor je kind, koppelen we deze automatisch aan jouw rekening. Je kunt dan in het menu ‘Bankieren voor je kind’, in de Rabo App of Rabo Online Bankieren, een PinPin-pas voor je kind aanvragen. Je kunt hier ook betaal- en pinlimieten instellen of contactloos betalen aan- of uitzetten.

Meer over Rabo JongerenRekening instellen

Veelgestelde vragen

Waar kan ik de PinPin-app downloaden?

Je downloadt de PinPin-app in de App Store (iOS) of in de Play Store (Android). De app is direct te gebruiken. Wil je kind saldo en transacties inzien in de app of langer dan 10 minuten spelen, koppel dan de Rabo JongerenRekening van je kind aan PinPin.

Download Rabo PinPin
Kunnen meerdere kinderen op hetzelfde apparaat de PinPin-app gebruiken?

Nee, dat kan helaas (nog) niet. Per toestel kan één kind met PinPin spelen. Je kunt op een tweede apparaat een tweede PinPin-app installeren voor een ander kind. Het oudergedeelte van ieder kind bekijk je op het apparaat waarop je kind speelt. Per toestel of tablet kun je één kind bekijken in het oudergedeelte.

Naar Bankieren voor je kind

Hoe kan ik de Rabo JongerenRekening van mijn kind bekijken in mijn Rabo App?

In het oudergedeelte van de PinPin-app zie je het saldo op de betaalrekening van je kind. In de PinPin-app kan je kind ook zelf spaarpotjes aanmaken. Wil je meer instellen, zoals opname- en betaallimieten, een nieuwe betaalpas aanvragen of online bankieren aanzetten? Dan heb je de Rabo App nodig. Ieder kind wordt automatisch gekoppeld aan de ouder of verzorger die de Rabo JongerenRekening aanvraagt. Die ouder krijgt deze rekening te zien in het ‘Overzicht’. In het menu ‘Bankieren voor je kind’ stel je de betaalpas en rekening van je kind in.

Naar Bankieren voor je kind

Er staat € 0 op de betaalrekening van mijn kind in de PinPin-app, maar dat klopt niet?

De PinPin-app kan alleen de rekeninggegevens van je kind ophalen als er in de afgelopen 90 dagen minimaal één transactie is geweest. Anders laat hij € 0 zien in de app. Maak 1 cent over naar de betaalrekening van je kind om dit probleem te verhelpen.

Waarom krijg ik de melding 'De toegang tot deze pagina op api.rabobank.nl is beperkt'?

Je maakt waarschijnlijk gebruik van ouderlijk toezicht op het toestel waarop de PinPin-app staat. Voeg ‘www.rabobank.nl’ toe aan de lijst met veilige websites. De PinPin-app kan dan de juiste gegevens ophalen.

Service en Contact