Baby op komst

Baby op komst

Krijg je een baby of is je kindje net geboren? Gefeliciteerd! Je gaat een spannende tijd tegemoet waarin veel verandert, ook op financieel gebied. Wij hebben de belangrijkste dingen voor je op een rij gezet.

Sparen voor de toekomst van je kind

Zodra je kindje geboren is, kun je een direct een spaarrekening openen op naam van je kind om te sparen voor de toekomst. De Rabo RegenboogRekening is het meest gekozen spaarproduct voor kinderen.

Kinderwagen

Heb jij al een spaarpotje voor de babyuitzet?

Even heel praktisch gezien, het hebben van een kindje brengt kosten met zich mee. Denk hierbij aan de babyuitzet die gemiddeld tussen de € 650 en € 3.500 kost. Maar ook krijg je extra uitgaven wanneer je kindje er is, zoals luiers en kleertjes. Door alvast spaarpotjes aan te maken in je Rabo App kun je je voorbereiden op deze kosten.

Meer over spaarpotjes

Doe de KinderopvangCheck

Ga je gebruik maken van kinderopvang? De KinderopvangCheck geeft je in een paar stappen inzicht in hoeveel invloed de kostenpost kinderopvang heeft op je eigen portemonnee.

Praten over geld eerste kindje

Praten over geld

Shannah en Robin praten over het krijgen van hun eerste kindje en welke extra kosten ze kunnen verwachten. Ze maken samen de kosten inzichtelijk en bepalen hoeveel ze voor de kleine kunnen sparen. Laat je inspireren door hun aanpak.

Maak alvast de balans op

In de Rabo App vind je ‘Inzicht in je geld’, waar je overzichtelijk ziet waar je geld naartoe gaat. Deze tool kan je helpen inzicht te krijgen op welke categorieën je kunt besparen voor de nieuwe uitgaven die op je pad gaan komen voor je kindje.