Stelle en Mariska praten over de bijstand

Een Gezond Geldgesprek over elke maand te weinig geld

Stella praat met haar vriendin Mariska over haar leven in de bijstand en hoe ze hiermee omgaat. Ze is blij dat Mariska ook over haar leven vertelt, zoals de vakantie. Ze merkt namelijk dat veel mensen dat uit schaamte juist niet doen. Laat je inspireren door hun gesprek en lees onze tips.

Gezonde Geldgesprekken elke maand te weinig

Hoe houd je grip op je geldzaken?

Het kan iedereen overkomen dat je even geen overzicht hebt in je geldzaken of moeilijk je rekeningen kan betalen. Dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Het is wel een belangrijk signaal om in actie te komen. En dat start met inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven. Maak bijvoorbeeld gebruik van de functie ‘Inzicht’ in de Rabo App en kijk kritisch waar je je geld aan uitgeeft.

““Je blijft altijd een beetje watertrappelen””

- Stella, 54 jaar -

Geldzorgen?

Stella wist precies wat haar inkomsten en haar vaste lasten waren. En waarop zij moest bezuinigen. Ze heeft bijvoorbeeld al haar abonnementen opgezegd. Met het Nibud Persoonlijk Budgetadvies kun je zelf bekijken waarop je wilt besparen of lees onze bespaartips. Een tip van Stella: zet direct de kinderbijslag op de rekening van de kinderen zodat je dit zelf niet uitgeeft. Misschien vind jij het lastig om je geldzaken inzichtelijk te maken, wij kunnen je hierbij helpen. Want hoe eerder je in actie komt hoe beter.

Handig om te weten

Ook als het financieel tegenzit, staat Rabobank voor je klaar. Als je geld- of betaalproblemen hebt of verwacht, blijf er dan niet te lang zelf mee zitten. Hoe eerder je ons vertelt over je geldzorgen, hoe beter we je kunnen helpen. Lees ook onderstaande tips wat je zelf eventueel kan doen.

Toeslagen en subsidies, waar heb je recht op?

Met de rekentool ‘Bereken uw recht’ op het nibud.nl kun je direct voor je persoonlijke situatie nagaan voor welke toeslagen of subsidies je in aanmerking komt en om welk bedragen het gaat. Ook zie je direct waar je een toeslag of een subsidie kunt aanvragen.

Check je hypotheek op jouw situatie

In je leven kan een hoop veranderen. Zo kan het zijn dat je inkomen wijzigt door het verlies van je baan of er is een andere reden waarom je inkomen wijzigt. Juist op die momenten wil je dat je hypotheek met je meebeweegt. Met de handige functie 'Wat als mijn inkomen wijzigt' kan je in 5 minuten checken wat minder inkomen betekent voor de betaalbaarheid van je hypotheek. En als het nodig is kijken we samen naar mogelijke aanpassingen.

Grip houden op je uitgaven

Om te zorgen dat je niet meer uitgeeft dan je wilt, kun je een budget bepalen voor je maandelijkse uitgaven. Bijvoorbeeld deze maand mag ik 50 euro uitgeven aan kleding. Dit kun je eenvoudig regelen in de Rabo App. Bepaal vooraf welk bedrag jij per maand wilt uitgeven en de app houdt automatisch bij of je binnen je budget blijft.

Maak gebruik van een online buddy

Als je het fijn vindt om online een buddy te krijgen die jou helpt, heeft fiKks de oplossing. Via hun gratis app kan je anoniem in contact komen met iemand die helpt om je betalingsproblemen op te lossen. Samen met fiKKs willen we geldzorgen gezamenlijk oplossen.

Thuishulp bij je administratie

Als je hulp wilt met jouw administratie, kan Thuisadministratie van Humanitas daarbij helpen. Een vrijwilliger komt bij jou thuis en helpt je tijdelijk om zaken op een rijtje te krijgen en te houden. Dankzij de samenwerking met Humanitas kunnen we mensen helpen bij het op orde brengen van hun financiën.

Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer