Stelle en Mariska praten over de bijstand

Een Gezond Geldgesprek over elke maand te weinig geld

Stella praat met haar vriendin Mariska over haar leven in de bijstand en hoe ze hiermee omgaat. Ze is blij dat Mariska ook over haar leven vertelt, zoals de vakantie. Ze merkt namelijk dat veel mensen dat uit schaamte juist niet doen. Bekijk het mooie gesprek met de bespaartips van Stella.

Gezonde Geldgesprekken elke maand te weinig

Hoe houd je grip op je geldzaken?

Het kan iedereen overkomen dat je even geen overzicht hebt in je geldzaken of moeilijk je rekeningen kan betalen. Dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Het is wel een belangrijk signaal om in actie te komen. En dat start met inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven. Maak bijvoorbeeld gebruik van de functie ‘Inzicht’ in de Rabo App en kijk kritisch waar je je geld aan uitgeeft. Of vul de anonieme Geldfit-test in en je weet hoe je ervoor staat.

Zo wist Stella precies wat haar inkomsten en haar vaste lasten waren. En waarop zij moest bezuinigen. Ze heeft bijvoorbeeld al haar abonnementen opgezegd. Met het Nibud Persoonlijk Budgetadvies kun je zelf bekijken waarop je wilt besparen of lees onze bespaartips.

Een tip van Stella: zet direct de kinderbijslag op de rekening van de kinderen zodat je dit zelf niet uitgeeft.

Misschien vind jij het lastig om je geldzaken inzichtelijk te maken, wij kunnen je hierbij helpen. Want hoe eerder je in actie komt hoe beter.

Handig om te weten

Toeslagen en subsidies, waar heb je recht op?

Met de rekentool ‘Bereken uw recht’ op het nibud.nl kun je direct voor je persoonlijke situatie nagaan voor welke toeslagen of subsidies je in aanmerking komt en om welk bedragen het gaat. Ook zie je direct waar je een toeslag of een subsidie kunt aanvragen.

Check je recht
Bespreek je geldzaken met anderen

Door met je partner, goede vrienden of familie te praten over je geldzaken, kan dat je helpen bij het ontdekken van financiële problemen en bij het vinden van oplossingen. Bijvoorbeeld door samen aanpassingen te doen in je uitgavenpatroon, of de Geldfit test in te vullen. Als je dit liever via de telefoon wilt doen, kun je gratis 0800-8115 bellen.

Hulp bij je financiële situatie
Maak gebruik van een online buddy

Als je het fijn vindt om online een buddy te krijgen die jou helpt, heeft fiKks de oplossing. Via hun gratis app kan je anoniem in contact komen met iemand die helpt om je betalingsproblemen op te lossen. Samen met fiKKs willen we geldzorgen gezamenlijk oplossen.

Kijk op fiKks
Thuishulp bij je administratie

Als je hulp wilt met jouw administratie, kan Thuisadministratie van Humanitas daarbij helpen. Een vrijwilliger komt bij jou thuis en helpt je tijdelijk om zaken op een rijtje te krijgen en te houden. Dankzij de samenwerking met Humanitas kunnen we mensen helpen bij het op orde brengen van hun financiën.

Ga naar Humanitas
Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?