Vincent en Michelle praten over uit elkaar gaan

Een Gezond Geldgesprek over uit elkaar gaan

Vincent (38) is al eens eerder getrouwd geweest. Het einde van die relatie heeft voor hem financiële gevolgen gehad. Vincent wil dat niet nog een keer meemaken. Samen met Michelle, zijn huidige partner, praat hij over de financiële impact van een scheiding en hoe ze zaken vooraf goed kunnen regelen. Laat je inspireren door het gesprek en tips.

“Stel dat we nu uit elkaar gaan, dan moet ik bij mijn moeder gaan wonen.”

- Vincent, 38 jaar -

Vincent en Michelle praten over uit elkaar gaan

Ben jij financieel onafhankelijk?

Er zijn in je leven een aantal momenten die naast emotionele ook financiële impact kunnen hebben. Scheiden of uit elkaar gaan is zo’n gebeurtenis waarbij de financiële gevolgen groot kunnen zijn. Vincent en Michelle praten over wat scheiden voor hen zou betekenen. Beiden zijn ze niet financieel onafhankelijk. Michelle zou bijvoorbeeld niet voldoende hypotheek krijgen omdat ze parttime werkt. En als Vincent alimentatie zou moeten betalen dan houdt hij verder helemaal geen geld meer over. Kortom: scheiden zou voor Vincent en Michelle nu financieel niet kunnen.

Wat als jij zou gaan scheiden? Kan jij financieel op eigen benen staan? Ook al heb je helemaal geen plannen om uit elkaar te gaan, toch is het belangrijk om voorbereid te zijn. Dit kan een hoop problemen voorkomen als het je toch overkomt. Er zijn verschillende samenlevingsvormen om je relatie vast te leggen. Niets moet natuurlijk, maar wel zo handig.

Check via 'Inzicht ' in de Rabo App regelmatig hoe je er financieel voorstaat en stel je daarbij de vraag of jullie de kosten van een tweede huishouden zouden kunnen dragen. Praat er samen over en zorg voor financiële rust in jullie relatie.

Handig om te weten

Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer