Download gratis huishoudboekje

Met het online huishoudboekje van Rabobank kun je op een eenvoudige manier je inkomsten en uitgaven bijhouden. Dit geeft je niet alleen rust, maar laat ook zien waar je eventueel bespaarkansen laat liggen. Wie weet kun je wel meer geld overhouden dan je van te voren had gedacht. Start vandaag nog.

Download het huishoudboekje

Download hier gratis het digitale huishoudboekje, breng jouw financiën in kaart en ontdek bespaarkansen.

huishoudboekje.xlsx

Wat is een huishoudboekje?

Een huishoudboekje, ofwel kasboekje, is een financieel overzicht in een Excelbestand waarin je makkelijk zelf je inkomsten en uitgaven over het hele jaar kunt bijhouden. Hiermee kun je jouw financiën helder in kaart brengen. Dat kan erg confronterend zijn. Want er kan nogal een verschil zitten tussen wat je denkt dat je uitgeeft en wat je daadwerkelijk uitgeeft. Door het bijhouden van een huishoudboekje krijg je in een oogopslag inzicht in waar je jouw geld aan uitgeeft op maand- en jaarbasis. Vooral in deze tijd – waarin alles duurder wordt – is dit handig om meer rust te krijgen en te ontdekken waar je bespaarkansen liggen. Om meer grip op je geld te krijgen, kun je ook budgetten toekennen aan je uitgaven.

Hoe werkt het online huishoudboekje?

Het huishoudboekje van Rabobank is heel simpel in gebruik. Je vult je inkomsten in het Excelbestand per categorie per maand in. Denk bijvoorbeeld aan je netto salaris, eventuele toeslagen, kinderbijslag en vakantiegeld. Hetzelfde geldt voor de uitgaven. Het huishoudboekje berekent automatisch wat je aan het einde van de maand al dan niet overhoudt. Tip: gebruik bij het invullen de Rabo App functie “Inzicht”.

Meer inzicht in je geldzaken met de Rabo App

Bij het invullen van het huishoudboekje is het handig om juiste gegevens erbij te pakken. Soms denk je namelijk minder uit te geven aan een bepaalde kostenpost, dan daadwerkelijk het geval is. Gebruik daarom de Rabo App functie “Inzicht”. Hier vind je jouw kosten per categorie, zoals boodschappen en kleding, terug. Dit helpt jou om het huishoudboekje zo concreet mogelijk in te vullen met actuele gegevens per maand.

Alles wat je moet weten over het huishoudboekje

In deze video vertellen Nyncke en Matthijs je meer over het gebruik van een huishoudboekje. En hoe je kunt budgetteren met behulp van het huishoudboekje én met andere handige tools in de Rabo App om meer grip te krijgen op je geldzaken. Bekijk de video, wij nemen je stapsgewijs mee.

Download het huishoudboekje

Download hier gratis het digitale huishoudboekje, breng jouw financiën in kaart en ontdek bespaarkansen.

huishoudboekje.xlsx
phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer