Spullen kopen in winkel

En nu gaan we geld besparen

Besparen is keuzes maken, maar ook doorzetten. Je zal er iets voor moeten doen. Soms is dit een telefoontje naar je telecommaatschappij en een andere keer vraagt het wat discipline van je. Kijk eens goed naar je uitgaven en vraag jezelf af waar je op kan en wil besparen.

Waar kan en wil ik op besparen en wat moet ik daarvoor doen of laten?

Hou dit voor jezelf als doel en ga hier mee verder. Vind je het lastig om dit zelf te bepalen? Maak dan gebruik van het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud. Met deze tool krijg je snel inzichtelijk waar jij jouw geld aan uitgeeft en waar je op kunt besparen.

Met een paar telefoontjes tientallen euro’s per maand overhouden

Trek de stoute schoenen aan en neem eens contact op met je mobiele provider. Misschien hebben ze een aantrekkelijk aanbod voor je waarmee je al gauw geld bespaart. Doe dit ook voor je:

alles-in-één abonnement (mobiel, televisie, internet en je energieleverancier) andere abonnementen (tijdschrift, sportschool, etc.)

Hebben ze op dit moment geen interessant aanbod voor je? Neem dan de tijd om andere aanbieders te vergelijken. Ben je ergens anders goedkoper uit, overweeg dan om over te stappen.

Elke besparing is er één! Al bespaar je op elke uitgave maar een paar euro per maand. Tel dit eens bij elkaar op en zie hoeveel geld je direct zou kunnen sparen. Of nog mooier: direct apart kunt zetten.

Hoe kan ik mijn inkomen vergroten?

Kijk of je in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen. Zo heb je misschien wel recht op huurtoeslag, zorgtoeslag of andere toeslagen. Je leest hier meer over op berekenuwrecht.nl.

Benieuwd naar andere bespaartips?

Ontdek andere bespaartips