Waar kan en wil ik op besparen?

Hou dit voor jezelf als doel en ga hiermee verder. Vind je het lastig om dit zelf te bepalen? Maak dan gebruik van het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud. Met deze tool krijg je snel inzichtelijk waar jij jouw geld aan uitgeeft en waar je op kunt besparen. Je ontvangt tips waarmee je aan de slag kunt.

Tientallen euro’s per maand overhouden?

Trek de stoute schoenen aan en neem eens contact op met je mobiele provider. Misschien hebben ze een aantrekkelijk aanbod voor je waarmee je al gauw geld bespaart. Doe dit ook voor je:

alles-in-één abonnement (mobiel, televisie, internet) energieleverancier andere abonnementen (tijdschrift, sportschool, etc.) Kijk in je Rabo App welke abonnementen je hebt. Je hebt er vaak meer dan je denkt. Open de app en ga naar tab ‘Inzicht ’ en vervolgens naar ‘Vaste lasten’.

Hebben ze op dit moment geen interessant aanbod voor je? Neem dan de tijd om andere aanbieders te vergelijken. Ben je ergens anders goedkoper uit, overweeg dan om over te stappen.

Elke besparing is er één! Al bespaar je op elke uitgave maar een paar euro per maand. Tel dit eens bij elkaar op en zie hoeveel geld je direct zou kunnen sparen. Of nog mooier: direct apart kunt zetten in een apart spaarpotje .

Hoe kan ik mijn inkomsten verhogen?

Naast besparen kun je ook kijken hoe je jouw inkomsten kunt verhogen. Is het mogelijk om bijvoorbeeld meer uren te gaan werken? Of een extra baantje erbij te doen. Een andere optie is, kijk of je in aanmerking komt voor bepaalde toeslagen. Zo heb je misschien wel recht op huurtoeslag, zorgtoeslag of andere toeslagen. Met de rekentool ‘Bereken uw recht’ op het nibud.nl kun je dit direct voor je persoonlijke situatie nagaan.