Drie generaties praten over schuld

Een Gezond Geldgesprek over een studieschuld

Daan (22) heeft een studieschuld opgebouwd van 28.000 euro. Hij is er meestal niet zoveel mee bezig. Nu hij met vader Allard (56) en opa Henk (77) in gesprek is, wil hij graag weten of zij nog tips hebben hoe hij het beste met zijn studieschuld kan omgaan. Laat je inspireren door het Gezonde Geldgesprek tussen de drie generaties.

“Het is gewoon een groot bedrag en het is een beetje zo in de verte altijd maar….”

- Daan, 22 jaar -

Drie generaties praten over studieschuld

Aflossen van je studieschuld

Als je gaat studeren ontkom je er niet altijd aan om te lenen bij DUO. Je weet dat je de lening ooit nog moet gaan terugbetalen, maar als je net begint met je studie dan lijkt het moment van terugbetalen nog heel ver weg. Zo ook voor Daan (22). Hij heeft een studieschuld van 28.000 euro en gaat over een jaar aflossen. Hij vindt het een flink bedrag en weet eigenlijk niet zo goed hoe hij hiermee moet omgaan.

Feit is dat je (in de meeste gevallen) moet gaan terugbetalen, maar niet in een keer het hele bedrag. Je hebt dus de tijd om voor jezelf te bedenken hoe je dit het beste kan aanpakken. Begin met het op een rijtje zetten van je inkomsten en uitgaven zoals je huur, je ziektekosten, boodschappen, je loon, etc. Als je het overzicht hebt dan kan je voor jezelf een bedrag bepalen dat je maandelijks gaat aflossen op je studieschuld. Bepaal zelf wat bij je past.

Handig om te weten

Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?