In de lesauto

Sparen voor een rijbewijs

Als je op tijd begint met sparen, kun je straks je kind misschien zijn of haar rijlessen cadeau doen. Dit doe je al met een klein bedrag per maand. Het is verstandig om vroeg te beginnen met sparen omdat een gemiddeld rijbewijs € 2.500 kost.

Bereken wat je per maand spaart

Het rijbewijs van je kind lijkt misschien ver weg, maar een jaar wachten met sparen kan veel schelen. Is je kind 14 jaar, dan spaar je met zo’n € 50 per maand in 4 jaar ongeveer € 2.500 bij elkaar, uitgaande van een spaarrekening met een variabele rente van 1%. Wanneer je nog een jaar zou wachten, dan heb je bij dezelfde rente al zo’n € 70 per maand nodig om je doel te bereiken.

Sparen op je eigen naam of op naam van je kind

Bedenk vooraf op welke spaarrekening je spaart: op een spaarrekening op je eigen naam of op naam van je kind. Staat de spaarrekening op naam van je kind? Dan kan hij of zij vanaf de 18e verjaardag zelf over het bedrag op de rekening beschikken.

Lees meer over sparen op je eigen naam of op naam van je kind

Verschillende spaarrekeningen

Er zijn verschillende spaarrekeningen waarmee je kunt sparen. Wil je flexibel blijven maar toch gericht sparen voor een grote uitgave? Dan is Rabo InternetSparen een goede keuze. Binnen deze rekening maak je gratis een Spaarpotje voor het rijbewijs.