Persoonlijke Lening

Geld lenen met een vaste looptijd en rente

Eenmalig geld lenen tegen vaste rente

Met de Persoonlijke Lening leent u één keer een bedrag en lost u dit af in een vaste periode, tegen een vaste rente. Opnieuw geld opnemen is niet mogelijk, dus u weet vooraf precies wanneer uw lening is afgelost.

  • Maximale score van 5 sterren voor onze voorwaarden (MoneyView, 2017)
  • Kwijtschelding bij overlijden
  • Boetevrij extra aflossen
  • Rente vanaf 6,75%

De voor- en nadelen van een Persoonlijke Lening

Uw lening oversluiten

Als u ergens anders al een lening heeft, is oversluiten misschien interessant voor u. Dat geeft u overzicht en u betaalt nog maar één bedrag per maand. U bent meestal ook voordeliger uit.

Lees meer over het oversluiten van uw lening

Kenmerken van de Persoonlijke Lening

Eenmalig een bedrag lenen

Met een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een bedrag dat u in één keer krijgt uitbetaald. Hoe lang u mag doen over het terugbetalen spreekt u af met de adviseur. Hij stemt met u de looptijd van de lening zo veel mogelijk af op de levensduur van uw uitgave. Zo voorkomt u dat u nog jarenlang betaalt voor een product dat u niet langer gebruikt. Om uw lening terug te betalen, betaalt u iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing.

Kwijtschelding bij overlijden

Komt u voor uw 75e levensjaar te overlijden en voldoet u aan de voorwaarden, dan schelden wij uw resterende schuld kwijt tot maximaal € 50.000. Uw nabestaanden hoeven deze schuld dan niet aan ons terug te betalen. 

Bekijk de voorwaarden voor kwijtschelding bij overlijden

Boetevrij extra aflossen

U kunt onbeperkt en boetevrij extra aflossen. Het maandbedrag verandert hierdoor niet. U bent wel sneller klaar met terugbetalen. Uw lening kost hierdoor uiteindelijk minder.

Kosten

Vaste rente, vast maandbedrag

Met een Persoonlijke Lening betaalt u iedere maand een vast bedrag om uw lening terug te betalen. Dit maandbedrag is afhankelijk van de looptijd en bepaalt u samen met de adviseur. Het maandbedrag blijft in principe hetzelfde en is opgebouwd uit rente en aflossing. Bij een Persoonlijke Lening betaalt u een vast rentepercentage. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Daarom wordt het bedrag dat u aflost op uw lening tijdens de looptijd steeds groter, het rentedeel steeds kleiner. U kunt er ook voor kiezen een extra deel of het hele bedrag in één keer boetevrij af te lossen.

Bereken wat een lening maandelijks kost

Rente Persoonlijke Lening

Tot en met kredietlimiet Looptijd Debetrente op jaarbasis Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) Termijnbedrag (per maand) Het totale door u te betalen bedrag
€ 2.500 60 maanden 11,15% 11,15% € 53,88 € 3.232,80
€ 4.000 60 maanden 10,05% 10,05% € 84,23 € 5.053,93
€ 7.000 60 maanden 9,05% 9,05% € 144,27 € 8.656,20
€ 10.000 60 maanden 7,55% 7,55% € 199,43 € 11.965,80
€ 15.000 60 maanden 6,75% 6,75% € 293,84 € 17.630,40
€ 25.000 60 maanden 6,75% 6,75% € 489,74 € 29.384,40
€ 50.000 60 maanden 6,75% 6,75% € 979,47 € 58.768,20

De Persoonlijke Lening is een niet-doorlopend krediet met een vaste rente. De gekozen looptijd en bijbehorende termijnbedrag zijn vast. Bekijk de toelichting tabel voor voorbeelden van kortere looptijden.

Bekijk toelichting tabel: Tarieven Persoonlijke Lening

Overzicht rentewijzigingen

Hoe vraag ik een lening aan?

Dien een aanvraag in

Bent u geïnteresseerd in een lening? Dien dan vrijblijvend een aanvraag in via Rabobank.nl of uw adviseur. Na ontvangst van deze aanvraag kijken wij naar uw financiële situatie. Als u op dat moment een lening heeft bij een andere aanbieder, kunt u deze laten oversluiten naar de Rabobank. Ook vragen we u een aantal documenten op te sturen, waarmee wij kunnen beoordelen of u het gevraagde leenbedrag ook weer kunt terugbetalen. U wordt vervolgens gebeld voor persoonlijk advies. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een overeenkomst thuis. Binnen 3 werkdagen na ondertekening kunt u uw lening gaan gebruiken.

Gebruiken, wijzigen en opzeggen

Inzicht in uw lening

U kunt via Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App bekijken hoe ver uw lening is afgelost. Ieder jaar ontvangt u een overzicht van uw betaalde maandbedragen en het openstaande saldo. U kunt ook tussentijds een overzicht opvragen.

Persoonlijke lening opzeggen

Heeft u uw lening volledig terugbetaald? Dan wordt uw Persoonlijke Lening automatisch opgeheven.

Voorwaarden

Voorwaarden Persoonlijke Lening

Zorg dat u goed geïnformeerd bent voordat u een Persoonlijke Lening afsluit. U kunt een Persoonlijke Lening afsluiten wanneer u tussen de 18 en 74 jaar oud bent en in Nederland woont.

Bekijk de productinformatie Persoonlijke Lening

Bekijk de voorwaarden Persoonlijke Lening 2010

Maximale score voor de voorwaarden: 5 sterren van MoneyView

MoneyView vergelijkt financiële producten. De voorwaarden van de Persoonlijke Lening van Rabobank zijn door hen beoordeeld met 5 sterren; de maximale score.

Meer lezen over deze beoordeling

Melding bij BKR

Als u bij ons een krediet aanvraagt, kunnen wij informatie opvragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Wij zijn verplicht te melden bij het BKR hoeveel krediet wij u geven. Mocht u niet op tijd betalen, dan moeten we dit ook melden. Het BKR houdt uw gegevens bij om te voorkomen dat u meer leent dan u kunt terugbetalen.

Lees meer over het Bureau Krediet Registratie op www.bkr.nl

Informatie bij aanvraag

Voor dit product is het Europees Standaard Informatieformulier voor consumentenkrediet beschikbaar. Als u een offerte aanvraagt, krijgt u informatie meegestuurd die is gericht op uw persoonlijke situatie. Hiermee kunt u kredietproducten van andere aanbieders vergelijken.

Contact

Rabobank