Autofinanciering - Man in oldtimer

Autolening

Wil je geld lenen voor een auto? Financier je auto dan met de autolening van Rabobank. Wij bieden een scherpe rente voor je autolening.

Leen een bedrag tussen € 2.500 en € 50.000.Los sneller af zonder extra kosten.Laat geen schuld achter bij overlijden.
Vraag direct aan Bereken je autolening

Kosten van een autolening

De rente en kosten voor je autolening hangen af van het type lening dat je kiest. Wil je alleen geld lenen voor de aankoop van je auto? Dan is een persoonlijke lening hier passend voor. Stem de looptijd wel af op de levensduur van je auto. Zo ben je er zeker van dat je straks niet betaalt voor een auto waar je niet meer in rijdt. Hieronder zie je welke kosten je betaalt en wanneer je klaar bent met aflossen.

LeenbedragDebetrente op jaarbasisJaarlijks Kosten Percentage(JKP)
Van € 2.500 tot en met € 4.9999,15%9,15%
Van € 5.000 tot en met € 9.9997,90%7,90%
Van € 10.000 tot en met € 14.9996,30%6,30%
Van € 15.000 tot en met € 24.9996,10%6,10%
Van € 25.000 tot en met € 50.0005,30%5,30%

De persoonlijke lening is een niet-doorlopend krediet met een vaste rente. De gekozen looptijd en het bijbehorende maandbedrag zijn vast.

Rentewijzigingen voorbehouden. Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten ontleend worden.

Financier je auto in 4 stappen

Ben je geïnteresseerd in een autolening? Vraag dan een lening aan via deze 4 stappen:

  1. Maak een berekening door aan te geven welk bedrag je nodig hebt en wat je leendoel is.
  2. Stuur je aanvraag vrijblijvend en met één druk op de knop naar ons door.
  3. Tevreden over ons aanbod? Dan kun je een aantal gegevens uploaden om je aanvraag compleet te maken.
  4. Binnen drie werkdagen nadat wij alle gegevens binnen hebben ontvang je het afgesproken bedrag op je rekening.

Lees meer over de stappen

Waarom een persoonlijke lening voor een auto?

Een persoonlijke lening past bij het financieren van je auto omdat je vaak precies weet welk bedrag je nodig hebt. Met een persoonlijke lening ontvang je dit bedrag, zodra je aanvraag is goedgekeurd, in één keer op je rekening. Je weet direct wat je maandbedrag is en wanneer je klaar bent met het aflossen van je lening. Omdat je een vaste rente hebt, heb je de zekerheid dat je maandbedrag gelijk blijft.

Lenen, aflossen, sparen

Lenen, aflossen, sparen

Lenen kan een goede optie zijn als je op korte termijn in een auto wilt rijden, maar nu het geld even niet hebt liggen. Denk er op voorhand goed over na of je de bijbehorende maandlasten kunt betalen. Krijg je in de nabije toekomst weer wat meer te besteden, dan kun je ervoor kiezen om je lening sneller af te lossen. Je bent dan eerder klaar met aflossen en het scheelt je rentekosten. Zo hou je straks financiële ruimte over om te sparen voor je volgende auto of andere grote uitgave.

€ 50 per maand meer aflossen: In het voorbeeld gaan we uit van een lening van € 5.000 waar nog € 4.000 van open staat. De rente is 9,05%. In plaats van € 100 per maand ga je € 150 per maand aflossen.

3 tips voor het afsluiten van een autofinanciering

1. Bekijk goed wat je gaat betalen

Soms lijkt een rentetarief te mooi om waar te zijn. Sommige dealers adverteren bijvoorbeeld met heel lage ‘vanaf’ rentes van soms maar 1%. De kans dat je die rente ook echt gaat betalen is klein. Een andere truc is de lage rente doorberekenen in de prijs van de auto. Zo lijkt het alsof je bijna geen rente betaalt, terwijl je die indirect wel betaalt.

2. Kopen op afbetaling?

Autodealers bieden soms ‘Kopen op afbetaling’ (huurkoop) aan. Maar let op: de auto is dan pas van jou als je de laatste termijn hebt betaald. Kom je in de problemen met terugbetalen? Dan kan de auto in beslag worden genomen en ben je de betaalde termijnen kwijt.

3. Let altijd op de kleine lettertjes

Aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dat meestal ook. Bij een 50-50 deal is de rente bijvoorbeeld heel laag. Bij deze deal leen je de helft van het bedrag, maar moet je na twee jaar de rest in één keer betalen. Hierdoor loop je het risico dat je dat bedrag nog niet hebt gespaard. Bij de Rabobank sluit je een lening af op het moment dat je de auto koopt en weet je precies waar je aan toe bent. Aan het einde is alles terugbetaald.

Klaar om jouw autolening af te sluiten?

Lening afsluiten