Duurzaam verbouwen

In 4 stappen naar een energiezuinig huis

U wilt comfortabel en energiezuinig wonen. Met duurzame investeringen in uw huis bespaart u op uw energierekening en verhoogt u het wooncomfort in huis. Bovendien levert u een bijdrage aan een beter milieu en investeert u in de waardestijging van de woning. Want investeringen in energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf terug. Wij geven u graag informatie over maatregelen, subsidies en financiering van de verbouwing.

In 4 stappen duurzaam wonen

De Rabobank werkt samen met GreenHome. GreenHome.nl is een platform waarop u tips krijgt om uw huis duurzaam te verbouwen. Met de HuisScan ziet u op welke punten u energie kunt besparen. Via het platform kunt u vervolgens vakspecialisten vergelijken die uw woning kunnen verduurzamen. Ook kunt u direct offertes opvragen. U kunt in 4 stappen duurzaam wonen:

Stap 1. Start met de HuisScan

Met de HuisScan op GreenHome.nl ontdekt u welke maatregelen geschikt zijn voor het verduurzamen van uw woning. Dak- of vloerisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp, er is meer mogelijk dan u denkt.

Doe de HuisScan op GreenHome.nl*

Stap 2. Kies welke maatregelen u wilt nemen

U weet nu welke maatregelen geschikt zijn om uw woning duurzaam te verbouwen. Vanuit het overzicht kunt u kiezen welke duurzame aanpassingen u wilt doorvoeren. Ook leest u wat iedere maatregel precies inhoudt. De onafhankelijke specialisten van GreenHome kunnen u daarbij helpen. Zij geven antwoord op al uw vragen over de energiebesparende maatregelen en mogelijke subsidies.

Stap 3. Vraag offertes op

Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u via GreenHome offertes aanvragen bij de aangesloten vakspecialisten uit de regio voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Stap 4. Bekijk hoe u de verbouwing wilt financieren

U kunt uw duurzame verbouwing betalen met spaargeld, maar er zijn meer manieren om uw verbouwing te financieren.

Meer lezen over de mogelijkheden

* GreenHome maakt gebruik van open databronnen, bijvoorbeeld van het CBS en het Kadaster. Aan de uitkomsten van de HuisScan kunnen geen rechten worden ontleend in de richting van de Rabobank.

Duurzame nieuwbouwwoningen: de Rabo GroenHypotheek

Koopt u een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant voor u zijn. Met de Rabo GroenHypotheek krijgt u tijdens uw eerste rentevaste periode korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast.

Meer lezen over de Rabo GroenHypotheek

Dit verstaan wij onder energiebesparende maatregelen

Maakt u gebruik van de mogelijkheden voor een extra hypotheek of het Rabo Groendepot? Dan verstaan wij onder energiebesparende voorzieningen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie, energiezuinige kozijnen, deuren en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen, hoog rendement beglazing (HR++), installatie voor warmteterugwinning, energiezuinige ventilatie, inclusief hoog-rendement-ventilatoren, hoogrendementsketels, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen of een combinatie daarvan.

Bespreek de mogelijkheden met ons

Elke situatie is anders. Onze adviseur bespreekt uw mogelijkheden graag met u. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Contact

Rabobank