Eerste huis kopen met een tijdelijk arbeidsovereenkomst

Ik heb een tijdelijk contract

Heb je een flexibele arbeidsrelatie of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Dan denken we graag met je mee over de mogelijkheden. Zo zou een intentieverklaring van je werkgever kunnen helpen bij de aanvraag van een hypotheek. Als je een langer arbeidsverleden hebt, kan het misschien ook zonder intentieverklaring.

Portret van startende basisschool docente Amina

Twee voorbeelden: Amina en Eva

Amina werkt op een basisschool

Amina werkt na haar opleiding aan de PABO al een paar jaar als lerares in het basisonderwijs. Ze heeft een tijdelijk arbeidscontract, maar geen intentieverklaring. Amina zou graag haar eerste huis willen kopen.

Eva werkt als verpleegkundige

Eva is al een paar jaar verpleegkundige in een verpleeghuis. Ze heeft een flexibel arbeidscontract, maar geen intentieverklaring. Het lijkt haar heerlijk om aan het einde van een dag in haar eigen huis op de bank te ploffen. Ze vraagt zich af of het voor haar ook mogelijk is om een huis te kopen.

Er is meer mogelijk dan je denkt

We weten dat de arbeidsmarkt flexibeler is geworden. Daarom denken we ook met je mee wanneer je een flexibele arbeidsrelatie of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd hebt. Een intentieverklaring van je werkgever kan hier bij helpen. Heb je al een langer arbeidsverleden? Dan kan het zo zijn dat de hypotheek aangevraagd kan worden zonder intentie verklaring. Mogelijk kan een sterk toekomstperspectief, zoals dat van een leraar of lerares in het basisonderwijs of van een verpleegkundige in de zorg, in dat geval toch worden meegenomen bij de hypotheekaanvraag.

Wat zijn mijn mogelijkheden voor een hypotheek?

In de oriënterende gesprekken met een financieel adviseur kijken we naar jouw financiële situatie en het bedrag dat je maximaal zou kunnen en willen lenen. Het verhaal van Amina en dat van Michael en Dana zijn voorbeelden van situaties waarin het toch mogelijk is gebleken om een hypotheek te krijgen. Of jij in een vergelijkbare situatie een hypotheek kunt krijgen, kunnen we niet garanderen. Ook als je jezelf niet herkent in onze voorbeeldsituaties, wil dat niet zeggen dat je geen hypotheek kan krijgen. De toekenning van een hypotheek hangt van meerdere zaken af.

Ga met ons in gesprek om uit te vinden of je een hypotheek kan krijgen voor je eerste huis. Er is meer mogelijk dan je denkt.Chat

Start direct een chat voor algemene vragen.

Start chat

Geen vast contract en misschien toch een hypotheek?

Tip: Bereken wat je maximaal kan lenen

Stap voor stap naar je eerste huis

Ben je nog niet zo ver om met ons in gesprek te gaan en wil je eerst zelf je mogelijkheden onderzoeken? Wij helpen je op weg met een rekentool, tips en oplossingen. Stap voor stap naar je eerste huis.

Lees verder

Handige links

Zelf regelen Contact Chat