Eerste huis kopen met een tijdelijk arbeidsovereenkomst

Ik heb een tijdelijk contract

Heb je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Dan denken we graag met je mee. Zo kan een intentieverklaring van je werkgever helpen bij de aanvraag van een hypotheek. Ontdek binnen 30 minuten jouw mogelijkheden tijdens een gratis Eerste-huis-gesprek met een adviseur.

  • Vrijblijvend gesprek waar en wanneer je wilt
  • Keuze tussen telefoon of video
  • Ontdek in 30 minuten jouw mogelijkheden
Vraag een Eerste-huis-gesprek aan
Portret van startende basisschool docente Amina

Twee voorbeelden: Amina en Eva

Tijdelijke arbeidscontracten komen steeds meer voor. Omdat elke situatie anders is, kun je bij ons het Eerste-huis-gesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek kijken we verder dan het bedrag dat je kunt lenen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Amina werkt als lerares

Amina werkt al een paar jaar als lerares in het basisonderwijs. Ze heeft een tijdelijk arbeidscontract, alleen geen intentieverklaring. Amina wil graag haar eerste huis kopen.

Eva werkt als verpleegkundige

Eva is al een paar jaar verpleegkundige in een verpleeghuis. Ze heeft een flexibel arbeidscontract, alleen geen intentieverklaring. Ze vraagt zich af of het voor haar ook mogelijk is om een huis te kopen.

Er is meer mogelijk dan je denkt

De arbeidsmarkt is flexibeler geworden. Daardoor is het soms lastig om een hypotheek te krijgen. Wanneer je een tijdelijk contract hebt of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, kan een intentieverklaring van je werkgever hierbij helpen. Heb je een langer arbeidsverleden? Dan kun je misschien zonder intentieverklaring een hypotheek aanvragen. In dat geval kan een sterk toekomstperspectief, zoals dat van een leraar of lerares in het basisonderwijs of van een verpleegkundige in de zorg, mogelijk worden meegenomen bij de hypotheekaanvraag.Snel antwoord via de chat

Heb je een algemene vraag over wonen of hypotheken? Via de chat krijg je hier meteen antwoord op.

Stel je vraag

Wat zijn mijn mogelijkheden voor een hypotheek?

Tijdens het Eerste-huis-gesprek met een financieel adviseur kijken we samen naar jouw financiële situatie. Zijn jouw omstandigheden vergelijkbaar met de twee voorbeelden, dan is het soms toch mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Is jouw situatie anders dan de voorbeelden? Dan betekent dit niet meteen dat je geen hypotheek kunt krijgen. Alleen hangt het toekennen van een hypotheek van meerdere zaken af. Daardoor kunnen we niet garanderen dat je een hypotheek krijgt.

Zonder vast contract toch een huis kopen. Kan dat?

Tip: Bereken wat je maximaal kan lenen

Stap voor stap naar je eerste huis

Ben je nog niet zo ver om met ons in gesprek te gaan en wil je eerst zelf je mogelijkheden onderzoeken? Wij helpen je op weg met een rekentool, tips en oplossingen. Stap voor stap op weg naar je eerste huis.

Bekijk de stappen

Waar wacht je nog op?

Eerste-huis-gesprek aanvragen