Jonge vrouw doet een online betaling met de zakelijke creditcard van Rabobank, Rabo BusinessCard

(Startende) zzp’er en een hypotheek

Net je eigen onderneming gestart en een huis kopen? Er is meer mogelijk dan je denkt. Zo kun je op basis van jouw inkomen soms toch een hypotheek krijgen.

Wat zijn als zzp’er mijn mogelijkheden voor een hypotheek?

Steeds meer mensen starten als zzp’er. Ook als startende ondernemer vanaf 6 maanden is het mogelijk om een hypotheek te krijgen. Neem bijvoorbeeld Mayra:

Mayra is eind twintig en is zeven maanden geleden begonnen als zelfstandige ICT’er. Daarvoor heeft zij zes jaar als ICT’er in loondienst gewerkt. Ze woont in een middelgrote stad en wil graag een eigen huis kopen. Ze heeft voldoende geld gespaard om de kosten koper te betalen en waarschijnlijk zelfs om haar nieuwe huis in te richten.

Inkomensverklaring

Bij het kopen van een huis speelt het inkomen een grote rol. Een eigen onderneming zoals die van Mayra heeft tijd nodig om te groeien. Jouw inkomen als zzp’er of ondernemer is niet altijd eenvoudig op te geven. Gelukkig snappen wij dit als geen ander. Doordat wij zelf een bestendig inkomen uit jouw onderneming voor je kunnen vaststellen, is er bij ons vaak méér mogelijk dan je denkt. In bepaalde gevallen kunnen we de inkomsten uit loondienst van vorige arbeidsjaren in dezelfde branche meenemen in de berekening van de hypotheek.

Eerste huis gesprek

Gratis Eerste-huis-gesprek met een adviseur

Droom jij van je eerste koophuis? Dan wil je natuurlijk weten of je een hypotheek kunt krijgen. Ontdek binnen 30 minuten jouw mogelijkheden tijdens een gratis Eerste-huis-gesprek met één van onze adviseurs.

Jouw situatie en een hypotheek

Twijfel je of je in jouw situatie een hypotheek kan krijgen? Een studieschuld of flexibel contract hoeven het kopen van jouw eerste huis niet in de weg te staan. Wij snappen dat elke situatie anders is. Bij Rabobank is er daarom meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Hypotheek berekenen

Benieuwd wat je kunt lenen? Bereken eenvoudig je hypotheek en maandlasten.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer