Jonge vrouwelijke zzp'er zit achter de laptop

Gratis Eerste-Huis-Gesprek

Plan een gratis hypotheekgesprek met een adviseur en ontdek jouw mogelijkheden.

(Startende) zzp’er en een hypotheek

Ben je net je eigen onderneming gestart en wil je een huis kopen? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Zo kun je op basis van jouw inkomen soms toch een hypotheek krijgen.

Wat zijn als zzp’er mijn mogelijkheden voor een hypotheek?

Als startende ondernemer is het na zes maanden mogelijk om een hypotheek te krijgen. Neem bijvoorbeeld Mayra. Zij is zesentwintig en zeven maanden geleden begonnen als zelfstandige ICT’er. Daarvoor heeft zij zes jaar als ICT’er in loondienst gewerkt. Ze huurt een appartement in een middelgrote stad en heeft net een eigen huis gekocht.

Illustratie van een notitieblok pen en euroteken

Inkomensverklaring

Bij het kopen van een huis speelt het inkomen een grote rol. Jouw inkomen als zzp’er of ondernemer is niet altijd eenvoudig op te geven. Denk maar aan het voorbeeld van Mayra. Om het inkomen te kunnen bepalen, stelt Rabobank een inkomensverklaring voor je op. Deze verklaring heb je nodig bij het afsluiten van een hypotheek. Soms kunnen we ook de inkomsten uit loondienst van voorgaande arbeidsjaren in dezelfde branche meenemen in de berekening van de hypotheek. Elke situatie is anders, daaarom denken we graag met je mee.

man en vrouw staan in hun eerste huis

Gratis Eerste-Huis-Gesprek met een adviseur

Als starter is het toch vaak kijken, kijken niet kopen. Maar wat nou als het wél kan? Bij Rabobank nemen we in een persoonlijk gesprek de tijd om te kijken naar jouw mogelijkheden. Zo kun je met meer vertrouwen op zoek naar je eerste huis.

Daarom kiezen ondernemers voor een Rabobank hypotheek

Er is meer mogelijk dan je denkt

Wij stellen zelf jouw Inkomensverklaring Ondernemer op

Vaak moet je een Inkomensverklaring Ondernemer door een externe partij laten opmaken. Rabobank heeft echter haar eigen IKV specialisten die dit voor jou doen. Dat scheelt!

Illustratie geld

Vanaf 6 maanden ondernemerschap

Als je jouw werkzaamheden uit loondienst voortzet in je eigen bedrijf, kun je in sommige gevallen al vanaf 6 maanden ondernemerschap een hypotheek krijgen.

We zijn er ook als het tegenzit

NHG hypotheek mogelijk vanaf 1 jaar

Voor ondernemers die 1 jaar aan het ondernemen zijn, is het ook mogelijk een NHG hypotheek aan te vragen.

Jouw situatie en een hypotheek

Twijfel je of je in jouw situatie een hypotheek kan krijgen? Een studieschuld of flexibel contract hoeven het kopen van jouw eerste huis niet in de weg te staan. Wij snappen dat elke situatie anders is. Bij Rabobank is er daarom meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Hypotheek berekenen

Benieuwd wat je kunt lenen? Bereken eenvoudig je hypotheek en maandlasten.