man betaalt bij de kapper

Hypotheek berekenen

Bereken binnen 2 minuten je maximale hypotheek of maak vrijblijvend een afspraak

Inkomensverklaring Ondernemer

Als zzp'er of ondernemer is de hypotheek die je kan krijgen voor een groot deel afhankelijk van je inkomen. Om het inkomen te kunnen bepalen, stelt Rabobank een inkomensverklaring voor je op. Deze verklaring gebruiken we als basis voor het berekenen van jouw maximale hypotheek. Op deze pagina lees je meer over het aanvragen van een inkomensverklaring, hoe je inkomen wordt bepaald en welke informatie we van jou nodig hebben.

vrouwelijke ondernemer verkoopt kleding

Waarom heb ik een inkomensverklaring nodig?

Een inkomensverklaring is bedoeld om een inkomen vast te kunnen stellen voor jouw hypotheekaanvraag. Daarnaast bevat de inkomensverklaring ook extra informatie over hoe stabiel je inkomen is en wat de verwachting is voor de toekomst. Onze inkomensspecialisten stellen de inkomensverklaring voor jou op.

Hoe krijg ik een Inkomensverklaring Ondernemer?

1
Maak een afspraak

Maak eenvoudig een afspraak met een van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk online via videogesprek of bij een bank bij jou in de buurt.

2
Verzamel en lever aan

Samen met jouw adviseur bespreek je welke documenten er nodig zijn voor jouw situatie. Verzamel alle benodigde documenten en lever deze aan.

3
Beoordeling van je documenten

Onze inkomensspecialist beoordeelt de aangeleverde documenten. Blijkt dat er voor jouw situatie aanvullende documenten nodig zijn of heeft de inkomensspecialist nog vragen? Dan nemen we contact met je op.

4
Wij gaan aan de slag voor jou

Onze inkomensspecialist stelt jouw inkomensverklaring op en stuurt deze naar je adviseur. Deze wordt samen met je besproken tijdens het adviesgesprek.

Aanvullende gegevens per ondernemerssituatie

Elke ondernemingssituatie is anders. Hieronder hebben we er een aantal uitgelicht. We kunnen ook om aanvullende documenten vragen in andere situaties, bijvoorbeeld als er speciale regels gelden in de branche of sector waarin je actief bent. Wil je zeker weten welke gegevens en documenten er nodig zijn in jouw situatie, maak een afspraak en kom in contact met één van onze adviseurs.

hypotheek berekenen

Bereken je maximale hypotheek

Met onze handige rekentool krijg je snel een indicatie van je maximale hypotheek en je maandlasten. Houd er rekening mee dat je inkomen nog definitief vastgesteld moet worden door onze inkomensspecialisten

    Snel inzicht of je jouw droomhuis kunt kopen Direct een indicatie van je maandlasten Goed voorbereid op huizenjacht
Direct een afspraak

Daarom kiezen ondernemers voor een Rabobank hypotheek

Er is meer mogelijk dan je denkt

Wij stellen zelf jouw inkomen vast

Vaak moet je een inkomensverklaring door een externe partij laten opmaken. Wij hebben eigen inkomensspecialisten die dit voor jou doen. Daarom is er bij ons vaak meer mogelijk!

Illustratie geld

Vanaf 6 maanden ondernemerschap

Als je jouw werkzaamheden uit loondienst voortzet in je eigen bedrijf, kun je in veel gevallen al vanaf 6 maanden een inkomensverklaring krijgen. Deze verklaring gebruiken we als basis voor het berekenen van jouw maximale hypotheek.

We zijn er ook als het tegenzit

Hypotheek onder NHG voorwaarden al mogelijk vanaf 1 jaar

Ben je minimaal 1 jaar aan het ondernemen? Dan is er ook mogelijk een hypotheek onder NHG voorwaarden aan te vragen.

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Of je nu behoefte hebt aan een gratis oriënterend gesprek of een betaald adviesgesprek, een afspraak maken is gemakkelijk en snel.