OverbruggingsHypotheek

Tijdelijke hypotheek om de overwaarde van je huidige huis te gebruiken voor de aankoop van je nieuwe huis.

Gebruik de overwaarde voor je nieuwe huisFinancier tijdelijk twee huizen als je gaat verhuizenLos af bij de verkoop van je oude huis
Huis met rokende schoorsteen

Wat is een OverbruggingsHypotheek?

Stel, je hebt een woning met overwaarde. Je wilt verhuizen en vindt een nieuwe koopwoning. Om die nieuwe woning te financieren wil je de overwaarde van je oude huis gebruiken. Alleen is de overwaarde nog niet beschikbaar omdat je oude huis nog niet is overgedragen of verkocht. Dan kan de OverbruggingsHypotheek iets voor je zijn. Bij een OverbruggingsHypotheek, ook wel Overbruggingskrediet genoemd, kun je een bedrag lenen ten grootte van de verwachte overwaarde van je oude huis. Deze Overbruggingslening kun je gebruiken om je nieuwe woning te financieren.

Hoe werkt een OverbruggingsHypotheek?

Een OverbruggingsHypotheek is een tijdelijke lening waarbij het bedrag wordt gebaseerd op de overwaarde van je oude huis. Wij schieten met de OverbruggingsHypotheek eigenlijk de overwaarde van je huis voor. Deze Overbruggingslening sluit je af naast je huidige of nieuwe hypotheek. Bij een OverbruggingsHypotheek betaal je alleen rente. Zodra je oude huis is verkocht en wordt overgedragen los je de OverbruggingsHypotheek volledig af.

Rente OverbruggingsHypotheek

Bij de Overbruggingskrediet gelden de rentes die bij de Plusvoorwaardenhoren. Een OverbruggingsHypotheek sluit je af voor een jaar. De looptijd is in overleg te verlengen. Je krijgt te maken met een opslag op je OverbruggingsHypotheek rente. Dit noemen we renteopslag. De betaalpakketkorting is niet van toepassing.

Na de verhuizing heb je een beperkte periode recht op een renteaftrek over je OverbrugginsHypotheek. Je oude huis moet dan al wel leeg te koop staan en niet worden verhuurd.

Wat kost een OverbruggingsHypotheek ?

De kosten voor een OverbruggingsHypotheek bestaat uit twee delen: de eenmalige kosten en de rente. Bij een OverbruggingsHypotheek krijg je verder te maken met bijkomende kosten:

Advies- en afsluitkosten Eenmalige kosten, zoals: Taxatiekosten, Notariskosten

Met de Overbruggingskrediet heb je tijdelijk twee hypotheken. Daardoor heb je ook dubbele maandlasten. Al vallen de totale kosten voor een OverbruggingsHypotheek vaak mee, omdat je de lening maar voor een bepaalde tijd nodig hebt. Soms is het mogelijk om de dubbele lasten voor een deel mee te financieren. Wordt de oude woning verkocht, dan wordt de OverbruggingsHypotheek afgelost.

Hoe wordt een OverbruggingsHypotheek berekend?

De maximale OverbruggingsHypotheek hangt af van de te verwachte overwaarde van je oude huis. Daarnaast wordt beoordeeld of je tijdelijk de lasten van de OverbruggingsHypotheek en de lasten van de overige hypothecaire financieringen kunt betalen. Benieuwd wat jij kunt lenen? In een gratis oriënterend hypotheekgesprek kan een Rabobank adviseur je daar meer over vertellen.

Partnerpensioen - illustratie - checklist

Voorwaarden OverbruggingsHypotheek

Om in aanmerking te komen voor de Overbruggingskrediet, moet je onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:

Je hebt een verwachte overwaarde op je oude huis. Je kunt de tijdelijk hogere lasten betalen of meefinancieren. Je sluit de hypotheek voor je nieuwe huis af bij de Rabobank. Je lost je oude hypotheek en OverbruggingsHypotheek af zodra het oude huis is verkocht en wordt overgedragen. Je sluit de OverbruggingsHypotheek af voor een jaar. De looptijd kan afhankelijk van jouw situatie verlengd worden. Iedere 6 maanden bekijken we de betaalbaarheid.

Veelgestelde vragen

Is een OverbruggingsHypotheek iets voor jou?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over een OverbruggingsHypotheek. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer