Let op! Geld lenen kost geld

OverbruggingsHypotheek

Tijdelijke hypotheek om de overwaarde van je huidige huis te gebruiken voor de aankoop van je nieuwe huis.

    Gebruik de overwaarde voor je nieuwe huisFinancier tijdelijk twee huizen als je gaat verhuizenLos af bij de verkoop van je oude huis
Huis met rokende schoorsteen

Wat is een OverbruggingsHypotheek?

Stel, je hebt een woning met overwaarde. Je wilt verhuizen en vindt een nieuwe koopwoning. Om die nieuwe woning te financieren wil je de overwaarde van je oude huis gebruiken. Alleen is de overwaarde nog niet beschikbaar omdat je oude huis nog niet is overgedragen of verkocht. Dan kan de OverbruggingsHypotheek iets voor je zijn. Bij een OverbruggingsHypotheek, ook wel Overbruggingskrediet genoemd, kun je een bedrag lenen ten grootte van de verwachte overwaarde van je oude huis. Deze Overbruggingslening kun je gebruiken om je nieuwe woning te financieren.

Overbruggingshypotheek berekenen

De maximale OverbruggingsHypotheek hangt af van de te verwachte overwaarde van je oude huis. Daarnaast wordt beoordeeld of je tijdelijk de lasten van de OverbruggingsHypotheek en de lasten van de overige hypothecaire financieringen kunt betalen. De maximale hoogte van jouw OverbruggingsHypotheek is ook afhankelijk van de verkoopstatus van de woning. Benieuwd wat jij kunt lenen? In een gratis oriënterend hypotheekgesprek kan een Rabobank adviseur de hoogte van jouw OverbruggingsHypotheek berekenen.

Partnerpensioen - illustratie - checklist

Voorwaarden OverbruggingsHypotheek

Om in aanmerking te komen voor de Overbruggingskrediet, moet je onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:


    Je hebt een verwachte overwaarde op je oude huis. Je kunt de tijdelijk hogere lasten betalen uit inkomen, eigen middelen of meefinancieren. Je sluit de hypotheek voor je nieuwe huis af bij de Rabobank. Je lost je oude hypotheek en OverbruggingsHypotheek af zodra het oude huis is verkocht en wordt overgedragen. Je sluit de OverbruggingsHypotheek afhankelijk van jouw situatie voor één of twee jaar. Heb je de oude woning nog niet verkocht aan het einde van de looptijd, dan is verlenging onder voorwaarden mogelijk. Vanaf 12 maanden bekijken we de betaalbaarheid iedere 6 maanden.

De voordelen van een Rabobank OverbruggingsHypotheek

Rabobank

We zorgen ervoor dat je hypotheek met jou meebeweegt

Onze adviseurs begrijpen dat je hypotheek met je mee moet bewegen, daarom checken we actief of je hypotheek nog bij jou past.

illustratie vrouw met lightbulb

We begrijpen jouw situatie als geen ander

We begrijpen dat iedere situatie uniek is. Daarom zorgen wij ervoor dat jij een expert spreekt die snapt wat jij nodig hebt.

Illustratie woning verzekeren

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. Onze adviseurs zullen er op dat moment alles aan doen om jou te helpen je situatie te verbeteren.

Veelgestelde vragen over een OverbruggingsHypotheek

Is een OverbruggingsHypotheek iets voor jou?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over een OverbruggingsHypotheek. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek.

phone

Hulp nodig?