Financier een verbouwing

8 november 2021 15:51

Heeft jouw klant plannen om te gaan verbouwen? Misschien een nieuwe badkamer, een uitbouw of een aanpassing om het huis duurzamer te maken. De Rabobank biedt verschillende oplossingen om de verbouwing van jouw klant te financieren.

Twee mannen staan naast een zonnepaneel

Hypotheek verhogen

De huidige hypotheek verhogen kan een goede oplossing zijn. Voordelen hiervan voor de klant zijn:

Extra geld voor een verbouwing
Extra geld voor een verbetering van het huis
Hypotheekrenteaftrek mogelijk

Een bouwdepot

Dit is een speciale rekening bij de hypotheek waaruit de kosten van nieuwbouw of een verbouwing betaalt kunnen worden. Samen met je klant bepaal je hoeveel geld er naar het bouwdepot gaat. Voordelen voor de klant zijn:

Zelf rekeningen van leveranciers betalen via Online Bankieren
De maximale looptijd is 2 jaar
De betaalde rente is gelijk aan de rente die je ontvangt over het bouwdepot

Duurzaam verbouwen

Wil jouw klant duurzaam verbouwen? Een duurzaam huis kan veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en een bijdrage aan een beter milieu. Vaak levert het ook nog een waardestijging van het huis op. Een toekomstbestendige keuze dus.

Met de gratis HuisScan van HomeQgo help je jouw klant inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning. Vul de tool samen met je klant en krijg snel inzicht in de beste passende energiebesparende maatregelen.

HomeQgo logo

Een Groendepot

Dit is een bouwdepot speciaal bedoeld voor het nemen van energiebesparende maatregelen. De klant krijgt met het Groendepot voor 24 maanden een rekening ter beschikking waarmee de maatregelen gefinancierd kunnen worden. De voordelen hiervan zijn:

Zelf bepalen wanneer en aan welke energiebesparende maatregelen het geld besteed wordt.
Zolang het geld niet gebruikt wordt, keren wij een rentevergoeding uit die gelijk is aan de afgesproken hypotheekrente.
Illustratie van een plantje

Duurzaamheidskorting

Verbouwt jouw klant een woning naar een geldig energielabel van ten minste A++ afgegeven na 1 januari 2021? Mogelijk is dan de Duurzaamheidskorting van toepassing. Hierbij geldt wel dat de verbouwing binnen 24 maanden na het verstrekken van de lening afgerond moet zijn.