Leren omgaan met geld

Leren omgaan met geld

Direct naar:

  Kinderen die op jonge leeftijd leren omgaan met geld, hebben hun financiën later vaak beter op orde. Om je hier bij te helpen, hebben we de Rabo JongerenRekening.

  Geld verdienen en uitgeven

  Zelf geld verdienen en sparen zijn belangrijke onderdelen van het volwassen worden. Geld uitgeven hoort daar ook bij. Geef je kind steeds een beetje meer verantwoordelijkheid. Begin bijvoorbeeld met zakgeld en kleedgeld.

  Leer je kind veilig omgaan met geld

  Je eigen geld beheren, betekent bankieren. Je kind leert dit stap voor stap met een jongerenrekening waarbij jij de grenzen bepaald. Zo geef je vrijheid, maar houd je wel toezicht. Stel eenvoudig toestemmingen en limieten van je kind in.

  Meer over de Rabo JongerenRekening

  Op school leren over geld

  Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Als ouder of verzorger heb je hierin een belangrijke rol, maar ook de school van je kind kan je daarbij helpen. Daarom ondersteunt de Rabobank scholen bij financiële educatie.

  Bank voor de klas

  Medewerkers van Nederlandse banken geven gastlessen op basisscholen en daarin spelen zij de Cash Quiz. Het spelen van de Cash Quiz heeft een duidelijk positief effect op de leerlingen in groep 7 en 8. De lessen worden georganiseerd door de NVB. Na één gastles is bij tweederde van de leerlingen de kennis op het gebied van geldzaken toegenomen. In vergelijking met een groep die de les niet volgde, is de kennis over geldzaken bij de leerlingen die de gastles wel volgden meer toegenomen. Dit is een belangrijk resultaat, omdat de vraag of financiële educatie wel effectief is de laatste tijd steeds vaker de kop opsteekt.

  Meer lezen op bankvoordeklas.nl

  Nog geen Rabo JongerenRekening?

  Ben je er klaar voor om samen met je kind te gaan bankieren? Open online de gratis Rabo JongerenRekening en kies samen een mooi welkomstcadeau uit.

  Direct openen