Leren omgaan met geld

Leren omgaan met geld

Direct naar:

    Kinderen die op jonge leeftijd leren omgaan met geld, hebben hun financiën later vaak beter op orde. Om je hier bij te helpen, hebben we de Rabo JongerenRekening.

    Direct openen

    Geld verdienen en uitgeven

    Zelf geld verdienen en sparen zijn belangrijke onderdelen van het volwassen worden. Geld uitgeven hoort daar ook bij. Geef je kind steeds een beetje meer verantwoordelijkheid. Begin bijvoorbeeld aan zakgeld en kleedgeld

    Leer je kind veilig omgaan met geld

    Je eigen geld beheren, betekent bankieren. Je kind leert dit stap voor stap met een jongerenrekening waarbij jij de grenzen bepaald. Zo geef je vrijheid, maar houd je wel toezicht. Stel eenvoudig toestemmingen en limieten van je kind in.

    Meer over de Rabo JongerenRekening

    Op school leren over geld

    Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Als ouder of verzorger heb je hierin een belangrijke rol, maar ook de school van je kind kan je daarbij helpen. Daarom ondersteunt de Rabobank scholen bij financiële educatie.

    Bank voor de klas

    Medewerkers van Nederlandse banken geven gastlessen op basisscholen en daarin spelen zij de Cash Quiz. Het spelen van de Cash Quiz heeft een duidelijk positief effect op de leerlingen in groep 7 en 8. De lessen worden georganiseerd door de NVB. Na één gastles is bij tweederde van de leerlingen de kennis op het gebied van geldzaken toegenomen. In vergelijking met een groep die de les niet volgde, is de kennis over geldzaken bij de leerlingen die de gastles wel volgden meer toegenomen. Dit is een belangrijk resultaat, omdat de vraag of financiële educatie wel effectief is de laatste tijd steeds vaker de kop opsteekt.

    Meer lezen op bankvoordeklas.nl

    Leren omgaan met geld

    Met de Rabo JongerenRekening

    Rabo PinPin

    Leren bankieren met zakgeld app PinPin Meekijken hoeveel je kind spaart en uitgeeft Spelenderwijs en veilig leren omgaan met geld

    PASSI

    Bankieren met de Rabo App Leren ondernemen met je talent Tips en tools om zelf geld te verdienen

    Heb je nog geen rekening voor je kind? Dan is de Rabo JongerenRekening misschien wat je zoekt. Deze rekening is gratis en je opent hem gemakkelijk online. Je kind krijgt er ook nog een welkomstcadeau bij.

    Direct openen