PinPin de coolste zakgeld app

Rabo PinPin is dol op zakgeld

Rabo PinPin is de coolste zakgeld-app. Een game voor kinderen van 6 - 12 jaar plus een zakgeldhulp voor ouders. Je leert samen spelenderwijs en veilig omgaan met geld. En dat is fijn, want: jong geleerd, is oud gedaan.

Wat is Rabo PinPin?

Voor onze jongste aanpakkers is er Rabo PinPin. De coolste zakgeld-app waarmee je spelenderwijs leert omgaan met geld.

Rabo PinPin helpt je bij de financiële opvoeding van je kind

Rabo PinPin voor je kind

De coolste zakgeld-app

Spelen met augmented reality pinguïn Pegels (virtueel geld) verdienen Zelf spaarpotjes maken

Rabo PinPin voor ouders

Meekijken in het oudergedeelte

Spelenderwijs je kind leren omgaan met geld Inzicht in echt geld van je kind op de Rabo JongerenRekening* Meekijken in het ouder gedeelte

*Koppel de Rabo JongerenRekening van je kind aan de app zodat je kind het eigen geld op de rekening ziet, spaarpotjes kan bedenken en een melding krijgt wanneer je het zakgeld stort.

Zakgeldhulp voor ouders

Voor ouders is Rabo PinPin een handige Zakgeldhulp die helpt in de opvoeding over geld. Als ouder is kan het soms lastig zijn om hierin de juiste keuzes te maken. De Zakgeldhulp helpt je daarbij.

Rabo PinPin leert kinderen spelenderwijs omgaan met geld

Samen met PinPin de Pinguïn ervaren kinderen in een veilige omgeving hoe het is om geld te verdienen, te sparen en uit te geven. PinPin bewaakt zijn eigen pegels, maar de pinguïn is ook de bewaker van het echte spaargeld. Door goed voor PinPin te zorgen, verdienen kinderen pegels (virtueel geld). Zo komen kinderen al jong in aanraking met betalen en leren ze sparen voor iets dat ze graag kopen. Zo maakt Rabo PinPin de waarde van geld tastbaar.

PinPin de coolste zakgeld app

Veelgestelde vragen over de Rabo PinPin app

Marker nodig? Download deze hier
Download de marker (PDF)
Wat kan ik in het oudergedeelte van de Rabo PinPin app?

Voor ouders is er in de app een speciaal oudergedeelte. Hier beloon je je kind met extra pegels. Bijvoorbeeld als je kind een mooi rapport heeft of een klusje in huis doet.

Je ziet hoe je kind het spel speelt en hoeveel geld er op de rekening van je kind staat (als je de Rabo JongerenRekening aan de app koppelt). Dat maakt het makkelijk én leuk om samen met je kind te praten over geld.

Doorloop deze stappen om de rekening van je kind aan de app te koppelen

Doorloop deze stappen om de rekening van je kind aan de app te koppelen.

 1. Open de app.

 2. Druk in het startscherm op de “Rekening koppelen” rechts onderin.

 3. Druk op "Koppel nu".

 4. Druk op “Ga naar Rabobank” (Je wordt nu naar het beveiligde gedeelte van de Rabobank geleid om Rabo PinPin toestemming te geven om de rekening van je kind te koppelen en zichtbaar te maken in de app).

 5. Doorloop de stappen en houd je bankpas en Rabo Scanner/inlogcode bij de hand.

 6. Na het doorlopen van de stappen keer je automatisch terug in Rabo PinPin.

 7. Stel een cijfercode in om het oudergedeelte van de app af te schermen.

 8. Stel op het volgende scherm een profielnaam in voor je kind.

 9. Selecteer vervolgens of je kind op jouw telefoon of tablet speelt, of dat je kind op een ander apparaat speelt.

  Indien je kind op hetzelfde apparaat gaat spelen: druk op de knop “Op deze”. De koppeling is nu voltooid.Indien je kind op een ander apparaat gaat spelen: druk op de knop “Op een andere”. Je krijgt nu een QR-code te zien. Doorloop de volgende stappen om te QR-code te scannen op het apparaat waar je kind op gaat spelen:
  I. Open de app op het andere apparaat.
  II. Druk in het startscherm op de “Spelen” knop.
  III. Druk op de oranje knop tot je de vraag “Is je papa of mama in de buurt?” tegenkomt. Druk op “Ja”
  IV. Druk nogmaals op de oranje knop en kies op het volgende scherm voor “Op een andere”.
  V. Scan tot slot de QR-code op je eigen apparaat met de QR-scanner die wordt geopend op het apparaat van je kind
  VI. Indien de scan gelukt is krijg je in het volgende scherm de melding “Succesvol gekoppeld” te zien.
 10. Na het koppelen van de Rabo JongerenRekening kan je kind onbeperkt Rabo PinPin spelen. In het ‘Mijn geld’ gedeelte van het spel kan je kind zijn/haar saldo op de Rabo JongerenRekening zien en krijgt hij/zij pegels indien er geld op de rekening is gestort.

Hoe zit het met privacy in de PinPin app?

Om een koppeling te maken tussen Rabo PinPin en de Rabo JongerenRekening, gebruik je de Rabo Scanner of je persoonlijke inlogcode. De eerste authenticatie is de eerste scanactie. Daarna geef je toestemming voor het verstrekken van informatie (het bedrag dat op de rekening staat) aan Rabo PinPin. Deze toestemming kun je altijd weer intrekken.

Na het koppelen van de app met de Rabo JongerenRekening, wordt het geld dat op de rekening staat, getoond in de app. Op de telefoon wordt geen rekening- en transactie informatie gedownload (en dus ook niet bewaard). Nergens worden jouw naam of IBAN-nummer opgeslagen. Op deze manier kan er nooit herleid worden naar jou of je kind.

Waar vind ik meer informatie over de PinPin app?

In het uitgebreide document met veelgestelde vragen over Rabo PinPin vind je alle informatie en een handleiding voor het gebruik van de app.

Download alle veelgestelde vragen over Rabo PinPin (PDF)

Koppel Rabo PinPin met de rekening van je kind

Koppel de Rabo JongerenRekening van je kind aan de app. Zo wordt de app nóg leuker. Scan de marker om de koppeling te maken. Alleen met de koppeling kan je kind eigen geld op de rekening zien, spaarpotjes bedenken en een melding krijgen wanneer je het zakgeld stort. Heeft je kind nog geen Rabo JongerenRekening?

Direct openen