PinPin de coolste zakgeld app

Rabo PinPin is dol op zakgeld

Rabo PinPin is de coolste zakgeld-app. Een gratis game voor kinderen van 6 tot 12 jaar, plus een fijne zakgeldhulp voor ouders. Leer samen met PinPin je kind op een veilige manier en spelenderwijs om te gaan met geld. En dat is fijn, want ‘jong geleerd, is oud gedaan’.

Download gratis de Rabo PinPin app

PinPin de coolste zakgeld app

"Hoi, ik ben pinguïn PinPin! In de Rabo PinPin app zie je mij in augmented reality. Ervaar met mij in een veilige omgeving hoe het is om geld te verdienen, met spaardoelen aan de slag te gaan en hoe je geld uitgeeft, bijvoorbeeld aan een lekker visje. Natuurlijk geen echt geld, bij mij betaal je met fictieve pegels. Op een leuke manier gaan we op ontdekkingstocht in de wereld van geld."

Hoe werkt Rabo PinPin?

Bekijk deze korte video over wat je als kind en ouder allemaal beleeft in de Rabo PinPin app.

Rabo PinPin helpt je bij de financiële opvoeding

Spelenderwijs en veilig.

Voor kids: de coolste zakgeld app

Pinguïn PinPin is als een Tamagotchi, die wil eten en spelen. Verdien pegels (virtueel geld) door diverse games over geld te spelen. Met deze verdiende pegels koop je visjes of hippe kleding voor PinPin. Zorg je goed voor PinPin, dan kom je steeds een level hoger en groeit de kennis over hoe je met geld omgaat.

Voor ouders: meekijken en zakgeld hulp

Kijk mee met de PinPin game van je kind en geef pegels als beloning, bijvoorbeeld bij een goed rapport. Ook zit er in de app een handige zakgeld hulp voor ouders. Vragen als wanneer je met zakgeld start en welke afspraken je maakt met je kind komen allemaal voorbij. Tips die je helpen bij de financiële opvoeding.

Koppel je Rabo JongerenRekening

Wanneer je een Rabo JongerenRekening voor je kind hebt, kun je deze koppelen aan de Rabo PinPin app. Zie hoeveel saldo er op de betaalrekening staat, speel onbeperkt met PinPin en maak samen spaardoelen aan. Goed om te weten: in de app kan geen echt geld worden uitgegeven.

Heb je nog geen gratis Rabo JongerenRekening?

De Rabo JongerenRekening is een gratis betaalrekening voor kinderen tot 18 jaar. Met deze betaalrekening leert je kind stapgewijs om te gaan met geld, met jou als ouder aan het roer. 

Gratis betaalrekeningJe kind kan niet rood staanAls ouder instellen wat je kind mag met de betaalrekeningMooi welkomstcadeau

Wil je meer weten over de Rabo JongerenRekening?

Bekijk Rabo JongerenRekening

P.S. Heb jij ook steeds minder vaak contant geld in huis voor zakgeld? Niet gek met een digitaliserende samenleving. Stel automatisch zakgeld overboeken in naar de Rabo JongerenRekening van je kind. Dan hoef je niet meer op zoek naar contact geld. 

PinPin de coolste zakgeld app

Veelgestelde vragen over de Rabo PinPin app

Kost Rabo PinPin geld?

Nee, de app Rabo PinPin is gratis. In de app kan ook geen echt geld worden uitgegeven.

Hoe koppel ik de Rabo JongerenRekening aan de PinPin app?

Koppel in 5 stappen je Rabo JongerenRekening aan de Rabo PinPin app 

 1. Open de Rabo PinPin app en druk in het startscherm rechts onderin op de ‘Rekening koppelen’. 
 2. Druk op ‘Koppel nu’ en vervolgens op ‘Ga naar Rabobank’. Je komt nu in het beveiligde gedeelte van de Rabobank waar je de Rabo PinPin app toestemming geeft om de Rabo JongerenRekening te koppelen. 
 3. Doorloop de stappen en bevestig met de Rabo Scanner of je persoonlijke inlogcode. Hierna keer je automatisch terug in de Rabo PinPin app. 
 4. Stel een cijfercode in om het oudergedeelte van de app af te schermen en kies en profielnaam voor je kind. 
 5. Selecteer of je kind op jouw telefoon of tablet speelt, of op een ander apparaat. Indien je kind op het apparaat waar je de koppeling op maakt gaat spelen druk je ‘Op deze’, dan is de koppeling voltooid. Gaat je kind op een ander apparaat spelen, druk dan op de knop ‘Op een andere’ en volg onderstaande stappen: 

 • Je ontvangt op het apparaat waar je nu de koppeling op maakt een QR-code. 
 • Open de Rabo PinPin app op het apparaat waar je kind op gaat spelen. 
 • Druk in het startscherm op de knop ‘Spelen’ en druk bij de vraag of je papa of mama in de buurt is op ‘Ja’. 
 • Kies op het volgende scherm voor ‘Op een ander’ en scan hier met de QR-scanner de QR-code die je hebt ontvangen bij stap 1. 

Het is gelukt! Je kind kan vanaf nu onbeperkt met Rabo PinPin spelen. Je ziet in het ‘Mijn geld’ gedeelte van het spel het saldo van de Rabo JongerenRekening. Extra’tje: wanneer je als ouders zakgeld op de betaalrekening stort, ontvang je kind gratis virtuele pegels in het spel.

Meer over Rabo JongerenRekening koppelen aan PinPin

Wat kan ik in het oudergedeelte van de Rabo PinPin app?

Voor ouders is er in de app een special afgesloten oudergedeelte. Dit kun je er doen: 

 • Je kind belonen met extra pegels, bijvoorbeeld bij een mooi rapport of als je kind een klusje in huis heeft gedaan. 
 • Je ziet hoe je kind het spel speelt. Dit is niet alleen leuk, maar ook handig om samen met je kind in gesprek te gaan over wat er heel goed gaat en waar je kind moeite mee heeft. 
 • Je vindt er veel informatie en tips over zakgeld. Bijvoorbeeld over wanneer andere ouders beginnen met zakgeld geven, hoeveel zakgeld zij geven op welke leeftijd en hoe je afspraken met je kind maakt. 
 • Maak samen met je kind spaarpotjes aan voor iets wat je kind graag wilt hebben. Door de spaarportjes zie je eenvoudig wanneer het bedrag bij elkaar gespaart is. 
 • Wanneer je een Rabo JongerenRekening hebt gekoppeld, dan zie je de actuele balans van de betaalrekening. Goed om te weten, het gaat hier alleen om het zien van het saldo. Je kunt geen betalingen via de app doen met de betaalrekening.
Hoe zit het met privacy in de PinPin app?

De Rabo PinPin is een app van de Rabobank. Om de Rabo PinPin app en de Rabo JongerenRekening te koppelen, maak je gebruik van de Rabo Scanner of je persoonlijke inlogcode. Dit is een veilige manier van authenticatie. Daarna geef je toestemming voor het verstrekken van informatie (het bedrag dat op de rekening staat) aan de Rabo PinPin app. Deze toestemming kun je altijd weer intrekken. 

Na het koppelen van de Rabo PinPin app met de Rabo JongerenRekening zie je het geld dat op de betaalrekening staat in de app. Op de telefoon wordt geen rekening- en transactie informatie gedownload (en dus ook niet bewaard). Kortom, nergens word je naam of IBAN-nummer opgeslagen. Zo kun je de informatie nooit herleiden naar jou of je kind.

Marker nodig? Download deze hier Waar vind ik meer informatie over de PinPin app?

Koppel PinPin met de betaalrekening van je kind

Koppel de Rabo JongerenRekening van je kind aan de app. Zo wordt de app nóg leuker. Alleen met de koppeling kan je kind eigen geld op de betaalrekening zien, spaarpotjes aanmaken en een melding krijgen wanneer je het zakgeld stort. Heeft je kind nog geen gratis Rabo JongerenRekening?

Direct openen