PinPin de coolste zakgeld app

Rabo PinPin is dol op zakgeld

Direct naar:

  Rabo PinPin is de coolste zakgeld-app. Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. PinPin de pinguïn leert je kind spelenderwijs en op een veilige manier omgaan met geld. En dat is fijn, want: jong geleerd, is oud gedaan.

  Rabo PinPin voor je kind

  • Spelenderwijs en veilig leren omgaan met geld 
  • Inzicht in echt geld op de Rabo JongerenRekening* 
  • Meekijken in het ouder gedeelte

  *Koppel de Rabo JongerenRekening van je kind aan de app zodat je kind het eigen geld op de rekening ziet, spaarpotjes kan bedenken en een melding krijgt wanneer je het zakgeld stort.

  Zo leert Rabo PinPin je kind omgaan met geld

  Jouw kind leert samen met PinPin de Pinguïn alles over geld. Hoe het is om te sparen of juist veel uit te geven. Je kunt zien hoe je kind met digitaal geld omgaat in het speciale ouder gedeelte. Zo kun je zelf gemakkelijk het gesprek met je kind starten over de waarde van geld. Bekijk wat je kind met Rabo PinPin kan doen en hoe de gratis app jou helpt om je kind te leren omgaan met zakgeld.

  Koppel Rabo PinPin met de rekening van je kind

  Koppel de Rabo JongerenRekening van je kind aan de app. Zo wordt de app nóg leuker. Scan de grote veilige marker om de koppeling te maken. Alleen met de koppeling kan je kind eigen geld op de rekening zien, spaarpotjes bedenken en een melding krijgen wanneer je het zakgeld stort. Heeft je kind nog geen Rabo JongerenRekening?

  Markers voor Rabo PinPin

  Markers zijn plaatjes die je kunt scannen met de Rabo PinPin app en waarmee je PinPin de Pinguïn tot leven kunt brengen. Om de app te gebruiken heb je dus altijd tenminste één van de twee markers nodig.

  Kleine marker: spelen met PinPin

  Na het scannen van de kleine marker kan je kind PinPin kietelen, wassen en voeren. Ook kan je kind minigames spelen om zo meer pegels te verdienen voor PinPin.

  Print de marker in kleur uit op A4-formaat. De marker moet even groot zijn als een pinpas om hem te kunnen scannen.

  Grote veilige marker: koppeling met de rekening

  Met deze marker koppel je de app met de Rabo JongerenRekening van je kind. Zo kan je zoon of dochter het eigen saldo dat op de rekening staat checken en spaarpotjes bedenken. Dit kan in een afgeschermde, digitale omgeving na het scannen van de grote marker.

  Print de marker in kleur uit op A4-formaat.

  Veelgestelde vragen over de Rabo PinPin app

  Wat kan ik in het oudergedeelte van de Rabo PinPin app?

  Voor ouders is er in de app een speciaal oudergedeelte. Als ouder kun je jouw kind vanuit het oudergedeelte belonen met extra pegels. Bijvoorbeeld als je kind een mooi rapport heeft of een klusje in huis heeft gedaan.

  Je kunt zien hoe je kind het spel speelt en hoeveel geld er op de rekening van je kind staat (als de Rabo JongerenRekening aan de app gekoppeld is). Dat maakt het makkelijk én leuk om samen met je kind over geld te praten.

  Hoe koppel ik de Rabo Jongeren Rekening aan de PinPin app?

  Doorloop deze stappen om de rekening van je kind aan de app te koppelen.

  1. Open de app.
  2. Druk in het startscherm op de “Oudergedeelte” rechts onderin.
  3. Druk op "nu koppelen"
  4. Druk op “Ga naar Rabobank” (Je wordt nu naar het beveiligde gedeelte van de Rabobank geleid om Rabo PinPin toestemming te geven om de rekening van je kind te koppelen en zichtbaar te maken in de app.)
  5. Doorloop de stappen (hierbij heb je je bankpas en Rabo Scanner/inlogcode nodig).
  6. Na het doorlopen van de stappen keer je automatisch terug in Rabo PinPin.
  7. Druk op de knop "Kind toevoegen"
  8. Selecteer de Rabo JongerenRekening die je eraan wilt koppelen en druk op de knop “Rekening koppelen”.
  9. Vul in het volgende scherm de naam in die je aan het account van je kind wilt koppelen zodat je het later kunt herkennen.
  10. Selecteer vervolgens of je kind op jouw telefoon of tablet speelt, of dat je kind op een ander apparaat speelt.
   • Indien je kind op hetzelfde apparaat gaat spelen: druk op de knop “Op deze”.
   • Indien je kind op een ander apparaat gaat spelen: druk op de knop “Op een andere”.
  11. Doorloop de volgende stappen om de QR-code te scannen:
   • Open de app op het andere apparaat.
   • Druk in het startscherm op de “Maak koppeling” knop.
   • Druk in het volgende scherm nogmaals op de “Maak koppeling” knop.
   • Druk vervolgens op de knop “Ander apparaat”.
   • Scan tot slot de QR-code op uw eigen apparaat met de QR-scanner die wordt geopend op het apparaat van uw kind.
   • Indien de scan gelukt is krijg je in het volgende scherm de melding “Succesvol gekoppeld” te zien.
  12. Na het scannen van de veilige marker kan je kind zijn/haar saldo op de JongerenRekening zien in Rabo PinPin en krijgt hij/zij pegels indien er geld op de rekening is gestort.
  Hoe zit het met privacy in de PinPin app?

  Om een koppeling te maken tussen de Rabo PinPin app en de Rabo JongerenRekening, gebruik je de Rabo Scanner of je persoonlijke inlogcode. De eerste authenticatie is de eerste scanactie. Daarna geef je toestemming voor het verstrekken van informatie (het bedrag dat op de rekening staat) aan Rabo PinPin. Deze toestemming kun je altijd weer intrekken.

  Na het koppelen van de app met de Rabo JongerenRekening, wordt het geld dat op de rekening staat getoond in de app. Op de telefoon wordt echter geen rekening- en transactie informatie gedownload (en dus ook niet bewaard). Nergens worden jouw naam of IBAN-nummer opgeslagen. Op deze manier kan er nooit herleid worden naar jou of je kind.

  Waar vind ik meer informatie over de PinPin app?

  In het uitgebreide document met veelgestelde vragen over Rabo PinPin vind je alle informatie en een handleiding voor het gebruik van de app.

  Contact en service

  Zelf regelen Contact Chat