Mijn goudenhanddruktegoed komt vrij

Het einde van de looptijd van je Rabo GoudenHanddrukSparen is in zicht. En dat betekent dat je voor een keuze staat die je op tijd moet maken: ga je doorsparen, uitkeren of afkopen?

Mogelijkheden

Doorsparen (verlengen)

Je kunt ervoor kiezen om je Rabo GoudenHanddrukSparen te verlengen. Dit regel je makkelijk online. Verlengen is mogelijk tot 31 december van het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Vanaf je AOW-leeftijd betaal je meestal minder belasting over de uitkering dan daarvoor. Doorsparen kan bij ons of bij een andere partij. Kun je niet inloggen? Bel ons dan op (088) 722 66 88.

Verleng je Rabo GoudenHanddrukSparen (Login)

Sparen tegen een vaste of variabele rente?

Een variabele rente kan stijgen of dalen. Een vaste rente blijft altijd gelijk. Bij de verlenging kun je kiezen voor een vaste of variabele rente.

Periodiek laten uitkeren

Veel mensen kiezen ervoor om vanaf de einddatum het opgebouwde bedrag te laten uitkeren als aanvulling op het inkomen. Bij ons regel je dit met Rabo GoudenHanddrukUitkering. Hiervoor heb je Rabo Online Bankieren nodig. Je kunt ook laten uitkeren via een andere partij.

Lees meer over Rabo GoudenHanddrukUitkering

De minimale looptijd van je uitkeringen is afhankelijk van je leeftijd:

Jouw leeftijd op het moment dat de uitkeringen starten Dan is dit de minimale looptijd
Jonger dan 25 jaar 18 jaar
25 tot 30 jaar 15 jaar
30 tot 35 jaar 12 jaar
35 tot 40 jaar 9 jaar
40 tot 45 jaar 6 jaar
45 tot 50 jaar 4 jaar
50 tot 55 jaar 3 jaar
55 tot 60 jaar 2 jaar
60 jaar of ouder 1 jaar
Gedeeltelijk laten uitkeren en gedeeltelijk verlengen

Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van je tegoed uit te laten keren met RaboGoudenHanddrukUitkering. Hiervoor heb je Rabo Online Bankieren nodig. Je ontvangt dan periodiek een uitkering, bijvoorbeeld per maand of kwartaal.

Met het andere gedeelte kun je doorsparen met Rabo GoudenHanddrukSparen (gedeeltelijk verlengen). Je kunt verlengen tot maximaal 31 december van het kalenderjaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Vanaf je AOW-leeftijd betaal je meestal minder belasting over de uitkering dan daarvoor.

Voor de einddatum de uitkering starten

Het laten uitkeren voor de einddatum kun je online in gang zetten. Je sluit hierbij een Rabo GoudenHanddrukUitkering af. Lees dus eerst de kenmerken en voorwaarden goed door.

  1. Log in via Rabo Online Bankieren.
  2. Kies wanneer en welk deel je wilt laten uitkeren.
  3. Ontvang de nieuwe overeenkomst thuis.
  4. Onderteken en stuur terug
Gedeeltelijk laten uitkeren (login)Verleng je Rabo GoudenHanddrukSparen (login)Lees meer over Rabo GoudenHanddrukUitkering
In één keer uitkeren (afkopen)

Je kunt er ook voor kiezen om het volledige bedrag in je Rabo GoudenHanddrukSparen in één keer op te nemen. Je betaalt dan over het hele bedrag meteen en in een keer loonbelasting en hier zijn administratiekosten aan verbonden. Je regelt dit via telefoonnummer (088) 722 66 88.

Bereik je dit jaar je AOW-leeftijd?

Geef dan op tijd je keuze aan ons door:

Ligt de einddatum van je rekening tussen 1 januari en 30 juni? Dan heb je tot 31 december van dit jaar om een keuze te maken. Ligt de einddatum van je rekening tussen 1 juli en 31 december? Dan heb je tot 6 maanden na deze einddatum om een keuze maken.

Maak je niet op tijd een keuze? De belastingdienst ziet dit als een afkoop van je Rabo GoudenHanddruktegoed. Meer informatie staat in onze Productkenmerken en Voorwaarden.