Mijn goudenhanddruktegoed komt vrij

Het einde van de looptijd van je Rabo GoudenHanddrukSparen is in zicht. En dat betekent dat je voor een keuze staat die je binnen zes maanden na de einddatum moet maken: ga je doorsparen, uitkeren of afkopen?

Mogelijkheden

Verlengen

Je kunt ervoor kiezen om je Rabo GoudenHanddrukSparen te verlengen. Neem hiervoor contact met ons op. Verlengen is mogelijk tot 31 december van het jaar dat je jouw AOW-leeftijd hebt bereikt. Doorsparen kan bij ons of bij een andere partij.

Verlengen (login)
Periodiek laten uitkeren

Veel mensen kiezen ervoor om vanaf de einddatum het opgebouwde bedrag te laten uitkeren als aanvulling op het inkomen. Dit kun je regelen met Rabo GoudenHanddrukUitkering. Laten uitkeren kan bij ons of via een andere partij.

Lees meer over Rabo GoudenHanddrukUitkering
Afkopen

Je kunt er ook voor kiezen om het volledige bedrag in je Rabo GoudenHanddrukSparen in één keer op te nemen. Je betaalt dan over het hele bedrag meteen en in een keer loonbelasting en hier zijn administratiekosten aan verbonden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Gedeeltelijk laten uitkeren en gedeeltelijk verlengen

Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van je tegoed uit te laten keren met RaboGoudenHanddrukUitkering. Je ontvangt dan periodiek een uitkering, bijvoorbeeld per maand of kwartaal.

Met het andere gedeelte kun je doorsparen met Rabo GoudenHanddrukSparen (gedeeltelijk verlengen). Je kunt verlengen tot maximaal 31 december van het kalenderjaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt.

De minimale looptijd van je uitkeringen is afhankelijk van je leeftijd:

Jouw leeftijd op het moment dat de uitkeringen starten Dan is dit de minimale looptijd
Jonger dan 25 jaar 18 jaar
25 tot 30 jaar 15 jaar
30 tot 35 jaar 12 jaar
35 tot 40 jaar 9 jaar
40 tot 45 jaar 6 jaar
45 tot 50 jaar 4 jaar
50 tot 55 jaar 3 jaar
55 tot 60 jaar 2 jaar
60 jaar of ouder 1 jaar

Online aanvragen

Het laten uitkeren voor de einddatum kun je online in gang zetten. Je sluit hierbij een Rabo GoudenHanddrukUitkering af. Lees dus eerst de kenmerken en voorwaarden goed door.

  1. Log in via Rabo Online Bankieren.
  2. Kies wanneer en welk deel je wilt laten uitkeren.
  3. Ontvang de nieuwe overeenkomst thuis.
  4. Onderteken en stuur terug
Regel nuLees meer over Rabo GoudenHanddrukUitkering