Rabo ToekomstSparen verlengen

Bereikt je spaarrekening van Rabo ToekomstSparen binnenkort de einddatum en heb je het geld nog niet nodig? Als je Rabo ToekomstSparen verlengt, heb je straks meer geld om leuke dingen te doen na je pensioen.

Lijfrente komt vrij: verlengen, uitkeren of opnemen

Zodra je rekening van Rabo ToekomstSparen de einddatum bereikt, komt je tegoed (de lijfrente) vrij.
Kies wat je met je tegoed wilt doen.

Alles in één keer opnemen (dit is meestal onvoordelig).Regelmatig (bijvoorbeeld elke maand) een deel op je betaalrekening laten zetten.Doorgaan met sparen (Rabo ToekomstSparen verlengen).

Weet je nog niet wat je het beste met je lijfrente kunt doen? Lees meer over de mogelijkheden bij het bereiken van de einddatum van Rabo ToekomstSparen.

Bekijk je mogelijkheden

Zo verleng je Rabo ToekomstSparen

1. Bepaal welk deel je wilt verlengen

Je kunt ervoor kiezen om je hele tegoed te verlengen.

Je kunt er ook voor kiezen om door te sparen met een deel van je tegoed. De rest van het tegoed laat je dan in delen uitbetalen, bijvoorbeeld elke maand een bedrag.

2. Kies tot wanneer je wilt verlengen

Kies een nieuwe einddatum. Je einddatum mag vijf jaar later zijn dan het jaar dat je de AOW-leeftijd bereikt. Voorbeeld: bereik je in 2021 de AOW-leeftijd, dan mag je einddatum niet later zijn dan 31 december 2026. De AOW (Algemene Ouderdomswet) is het basispensioen voor ouderen.

3. Geef de verlenging door

Verleng online of neem contact met ons op. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet. Na het jaar dat je rekening de einddatum bereikt, heb je nog een jaar de tijd om de verlenging door te geven. Voorbeeld: als je rekening in 2021 de einddatum bereikt, kun je nog tot en met 31 december 2022 een verlenging aanvragen.