Beleggingen verhuizen naar Rabobank

Wil je je beleggingen overboeken naar ons? Maak dan gebruik van onze overstapservice. Vul het formulier in en wij zorgen ervoor dat het overzetten soepel verloopt. Heb je nog geen Rabo Zelf Beleggen? Vraag dit dan eerst aan.

Zo werkt de overstapservice

  1. Download het 'Formulier Overboekservice Effecten aanvragen' en vul het in. Stuur het formulier en een kopie van je portefeuille-overzicht naar beleggen@rabobank.nl. Je kunt het ingevulde formulier ook inleveren bij een Rabobankkantoor.
  2. Hebben we je ingevulde formulier ontvangen? De werkdag erna geven we je bank of broker de opdracht om je beleggingen naar ons over te boeken. Voor effecten die verhandelbaar zijn op een gereguleerde beurs duurt het overboeken gemiddeld 15 werkdagen. Voor overige beleggingen gebeurt dit op basis van inspanningsverplichting.
  3. Zodra de overboeking is geregeld, zie je dit in de Rabo App of internetbankieren onder Beleggen, Mutaties en nota’s. Of je ontvangt een afschrift van de overboeking per post.

Er kunnen kosten verbonden zijn aan het overboeken van je effecten. Deze kosten zijn afhankelijk van je portefeuille. Je leest meer over deze kosten in de tarievenbrochure.


Tips!

    Controleer welke procedure je nieuwe bank hanteert voor het overboeken van effecten. Er zijn banken die ook nog een opdracht willen ontvangen van de klant. Zorg dat het saldo van de rekening bij je oude bank voldoende is om eventuele kosten voor het overboeken van je beleggingen te betalen.

Beleggingen bij een buitenlandse bank of broker

Wil je jouw beleggingen overboeken van een buitenlandse financiële instelling naar Rabobank? Vraag bij je buitenlandse financiële instelling na welke procedure zij hanteren en welke informatie zij willen ontvangen. Eventueel neem je eerst contact op met je adviseur, of stuur een mail naar beleggen@rabobank.nl.

phone

Hulp nodig?