Geplande en voorspelde afschrijvingen bekijken

Wist je dat je in internetbankieren of de Rabo App vooruit kan kijken? Je ziet hier welke bij- en afschrijvingen en incasso's er aankomen. We doen ook voorspellingen voor de komende maand, bijvoorbeeld over je verwachte saldo. Dat geeft je weer wat extra inzicht.

Voorspelde transacties en het voorspelde saldo in de Rabo App

Uitleg over voorspellingen

Voorspelde transacties

In je transactie-overzicht komen automatisch voorspellingen te staan voor de komende maand. Dit gebeurt op basis van bedragen die minstens 5 keer eerder met een herkenbaar patroon zijn bij- of afgeschreven. In internetbankieren vind je de voorspellingen onder 'Kijk vooruit'.

Natuurlijk kunnen we niet alles voorspellen. Ook kunnen de bedragen afwijken van de werkelijkheid. Controleer dus altijd of de voorspellingen kloppen.

Voorspeld saldo

Bij 'Voorspeld saldo' zie je je verwachte saldo op een bepaalde dag. Het saldo wordt voorspeld op basis van je ingeplande betalingen en incasso's en verandert als je door je tijdlijn scrolt. Zo krijg je meer inzicht in wat je nog te besteden hebt.

We bewaren geen voorspellingen en je kunt er geen rechten aan ontlenen. Of er iets automatisch afgeschreven wordt, hangt af van je betalingsverplichtingen en ingeplande opdrachten.

Foutieve voorspellingen verbergen

Een foutieve voorspelling kun je verbergen of verwijderen. Ga eerst naar 'Kijk vooruit'. Daarna kun je onder de optie 'Verborgen voorspellingen' een overzicht vinden van de voorspellingen die je hebt verborgen. Deze optie vind je in internetbankieren aan het einde van het overzicht en in de Rabo App onder de 3 puntjes rechts bovenin. Zo kun je bijvoorbeeld ook een verborgen voorspelling weer zichtbaar maken.

Sommige voorspellingen kun je niet verbergen en alleen verwijderen. Dit geldt voor betalingen die je zelf hebt aangemaakt. Voorspellingen die je hebt verwijderd zijn niet meer zichtbaar onder 'Verborgen voorspellingen'.

Welke bij- en afschrijvingen kunnen we voorspellen en welke niet?

Deze bij- en afschrijvingen kunnen we voorspellen

    Ingeplande bij- en afschrijvingen, zoals spaaropdrachten Aangemelde incasso's Voorspellingen op basis van eerdere bij- en afschrijvingen

Deze bij- en afschrijvingen kunnen we niet voorspellen

    Afschrijvingen van je creditcard Wisselende kosten, bijvoorbeeld voor boodschappen of tanken Vakantiegeld of een dertiende maand Pakketkosten van Rabobank Grote jaarlijkse bij- en afschrijvingen voor bijvoorbeeld je zorgverzekering of een lidmaatschap

phone

Hulp nodig?