Mobiel identificeren

Door jezelf mobiel te identificeren hoef je niet meer langs een kantoor. Wel zo makkelijk! Op deze pagina lees je hoe het werkt.

Waarom moet ik mezelf identificeren?

Als bank zijn we verplicht om de identiteit van onze klanten te controleren. Daarom is het belangrijk dat je je identificeert met een geldig identiteitsbewijs. Op die manier weten we zeker dat jij de persoon bent die iets aanvraagt, en niet iemand anders. Zo gaan we samen de strijd aan tegen fraude.

Illustratie van een telefoon met een vinkje

Wat heb ik nodig om me mobiel te identificeren?

Je kunt jezelf identificeren met de Rabo Mobiel Identificeren App. Als je van ons een bericht ontvangt in de Rabo App, kun je daar de stappen doorlopen.

Je kunt je online identificeren als:

je 18 jaar of ouder bent je een geldig identiteitsbewijs hebt je een smartphone hebt met minimaal iOS 12 of Android 7.0. De iPhone 5S wordt niet ondersteund. Ook kun je beter geen tablet gebruiken

Welk identiteitsbewijs kan ik gebruiken?

Heb je de Nederlandse nationaliteit of ben je afkomstig uit een land binnen de EU / EER? Dan kun je een ID-kaart of paspoort gebruiken. Ben je afkomstig uit een land buiten de EU / EER? Dan kun je alleen een paspoort gebruiken. Heb je een ander identiteitsbewijs, zoals een Nederlands vreemdelingendocument? Maak dan een afspraak op een Rabobank-kantoor om je te identificeren.

Download de Rabo Mobiel Identificeren App

Scan de QR-code op deze pagina of download de app in de app store.

Apple App Store badge
Google Play Store badge

Information in English

The information on this page is also available in English.

Veelgestelde vragen over mobiel identificeren

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer