Spullen kopen in winkel

Geld besparen

Je bent eruit: je wilt geld besparen om te kunnen sparen voor je buffer of een ander spaardoel. Geld overhouden begint met inzicht in je geldzaken. Zo weet je precies waar je geld elke maand aan op gaat en waar je eventueel op zou kunnen besparen. Ontdek waar jij op kan besparen!

Broodtrommel

Maak van geld overhouden een sport

Dit zal vast niet je eerste gedachte zijn, maar je zal merken dat wanneer je écht geld overhoudt en je spaarrekening groeit, je nog meer gemotiveerd bent om door te gaan en misschien zelfs extra te sparen!

Lees meer

7 Slimme bespaartips

1. Televisie, mobiel en internet

Neem contact op met je telecom, internet en/of televisie provider. Wie weet past een goedkoper abonnement beter bij je of kunnen ze je een mooi aanbod doen.

2. Energie

Loopt je energiecontract bijna af? Neem dan eens de moeite om jouw energieprijzen met die van andere aanbieders te vergelijken. Let hierbij ook goed op de verschillende welkomstkortingen.

3. Boodschappen

Doe jij wekelijks je boodschappen? Maak dan een boodschappenlijstje, zodat je geen onnodige producten in je boodschappenkar of mandje stopt.

4. Abonnementen

Je kunt hier geld op besparen, zonder dat je er afscheid van hoeft te nemen. Vraag bijvoorbeeld een jaar abonnement voor je verjaardag of deel je ontvangen tijdschriften met familie of vrienden.

5. Loterijen

Stiekem gaat hier veel geld naartoe die je (in de meeste gevallen) niet terug wint. Wil je hier op besparen maar vind je het toch lastig? Zeg dan je lidmaatschap op en neem je voor dat je alleen een lot koopt wanneer je hier écht geld voor over hebt.

6. Gebruik kortingscoupons

Iets leuks gezien? Tem de verleiding om het direct te kopen en kijk eerst of je nog ergens een kortingscode (online) kunt vinden of dat het product elders in de actie is.

7. Kleine verleidingen

Koop alleen iets wanneer je het écht nodig hebt. Of het nou nieuwe schoenen zijn of gewoon een prul wat je in de stad tegenkomt. Vraag jezelf af: ‘Heb ik het nu echt nodig?’ en probeer je aankoop uit te stellen. Vaak weet je de volgende dag niet eens meer wat je wilde kopen.

Iconen Slimmer met geld

Workshop 'Slimmer met geld'

Kun jij wel wat extra hulp gebruiken bij het opbouwen van je buffer?

  • Ontdek of je op de goede weg zit.
  • Krijg handige spaar- en bespaartips.
  • Zie direct waar jij geld op kunt besparen.

Deze workshops zijn binnenkort opnieuw beschikbaar. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data.