Rabo GroenDeposito

Het Rabo GroenDeposito is een spaarrekening waarbij je inleg voor een groot deel wordt geïnvesteerd in groene projecten. De overheid beloont dit met extra fiscale voordelen. Je ontvangt geen rente, maar de voordelen kunnen je een netto rendement opleveren.

Profiteer mogelijk van een extra vrijstelling vermogensrendementsheffing en extra heffingskortingLooptijd van 1 jaarInschrijving gaat via tranches (vol = vol)Inlegbedrag is minimaal € 20.000 en maximaal € 29.738Jaarlijkse beheerkosten € 200

Op dit moment is het niet mogelijk om Rabo GroenDeposito te openen. Rabo GroenSparen is wel beschikbaar. Lees hier meer over op de informatiepagina van Rabo GroenSparen.

Bekijk Rabo GroenSparen

De belangrijkste kenmerken van Rabo GroenDeposito

Illustratie portemonnee

Fiscale voordelen

Door een extra vrijstelling in box 3 en een aanvullende heffingskorting kun je mogelijk profiteren van een netto rendement op je spaargeld.

Illustratie plantje uit geldmunt

Groene impact

Je spaargeld wordt voor minimaal 70% geïnvesteerd in groene, duurzame projecten. Dit kunnen projecten zijn waarin zonne-energie, groene kassen en duurzame bouw een rol spelen.

Illustratie beschermingsschild

Nederlandse Depositogarantie

Geld op deze rekening wordt automatisch beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Van 1 cent tot € 100.000 per persoon per bank. Omdat het geld bij Rabo Groen Bank B.V. staat en niet bij Rabobank, is dit een extra zekerheid.

Zo werkt Rabo GroenDeposito

Illustratie checklist met geldmunt

1. Schrijf je in voor Rabo GroenDeposito

Zolang Rabo GroenDeposito open staat kun je je inschrijven.

Toon meer
Illustratie spaarpot

2. Je spaarrekening openen

Nadat je je hebt ingeschreven, wordt er een Rabo GroenDeposito rekening voor je geopend.

Toon meer
Illustratie mobiel en laptop

3. Tijdens de looptijd

Altijd en overal inzicht in je Rabo GroenDeposito rekening, wel zo makkelijk.

Toon meer
Illustratie geldmunten

4. De vervaldatum is bereikt

Je kunt je tegoed nu opnemen.

Toon meer
Infographic Rabo Groen Bank - portefeuille

Wie regelt de groene investeringen?

Het spaargeld dat je op de Rabo GroenDeposito rekening stort, wordt geïnvesteerd door de Rabo Groen Bank B.V. Zij zijn binnen Rabobank de specialist als het over groene projecten en investeringen gaat. Denk hierbij aan duurzame tuinbouw, natuur- en landschapsbeheer en duurzame energie.

Benieuwd wat Rabo Groen Bank allemaal doet? We hebben de halfjaarcijfers van Rabo Groen Bank voor je uitgewerkt in een infographic. Zo kun je op een overzichtelijke manier zien hoe de Groenbank werkt, wat de verschillende projectcategorieën zijn en de spreiding over Nederland is. Bekijk de infographic hieronder in de pdf.

Voorwaarden Rabo GroenDeposito

Lees voordat je kiest voor Rabo GroenDeposito de voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo GroenDeposito (PDF)