Rabo GroenDeposito

Het Rabo GroenDeposito is een spaarrekening waarbij je inleg voor een groot deel wordt geïnvesteerd in groene projecten. De overheid beloont dit met extra fiscale voordelen. Je ontvangt geen rente, maar de voordelen kunnen je een netto rendement opleveren.

    Profiteer mogelijk van een extra vrijstelling vermogensrendementsheffing en extra heffingskortingLooptijd van 1 jaarInschrijving gaat via tranches (vol = vol)Inlegbedrag is minimaal € 20.000 en maximaal € 29.738Jaarlijkse beheerkosten € 200

De belangrijkste kenmerken van Rabo GroenDeposito

Fiscaal aftrekbaar

Fiscale voordelen

Door een extra vrijstelling in box 3 en een aanvullende heffingskorting kun je mogelijk profiteren van een netto rendement op je spaargeld.

Illustratie carbon farming

Groene impact

Je spaargeld wordt voor minimaal 70% geïnvesteerd in groene, duurzame projecten. Dit kunnen projecten zijn waarin zonne-energie, groene kassen en duurzame bouw een rol spelen.

Illustratie beschermingsschild

Nederlandse Depositogarantie

Geld op deze rekening wordt automatisch beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Van 1 cent tot € 100.000 per persoon per bank. Omdat het geld bij Rabo Groen Bank B.V. staat en niet bij Rabobank, is dit een extra zekerheid.

Zo werkt Rabo GroenDeposito

Illustratie tekenen

1. Schrijf je in voor Rabo GroenDeposito

Zolang Rabo GroenDeposito open staat kun je je inschrijven.

Spaarvarken met munten

2. Je spaarrekening openen

Nadat je je hebt ingeschreven, wordt er een Rabo GroenDeposito rekening voor je geopend.

Illustratie mobiel en laptop

3. Tijdens de looptijd

Altijd en overal inzicht in je Rabo GroenDeposito rekening, wel zo makkelijk.

Illustratie munten euroteken

4. De vervaldatum is bereikt

Je kunt je tegoed nu opnemen.

Rabo Groen Bank infographic 2022

Wie regelt de groene investeringen?

Het spaargeld dat je op de Rabo GroenDeposito rekening stort, wordt geïnvesteerd door de Rabo Groen Bank B.V. Zij zijn binnen Rabobank de specialist als het over groene projecten en investeringen gaat. Denk hierbij aan duurzame tuinbouw, natuur- en landschapsbeheer en duurzame energie.

We hebben de cijfers van Rabo Groen Bank voor je uitgewerkt in een infographic. Zo kun je op een overzichtelijke manier zien hoe Rabo Groen Bank werkt, welke projectcategorieën er zijn en wat de spreiding over Nederland is. Bekijk de infographic hieronder in de pdf.

Voorwaarden Rabo GroenDeposito

Lees voordat je kiest voor Rabo GroenDeposito de voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo GroenDeposito 2017