Rabo GeneratieSparenPlus

Wil je een schenking doen aan je (klein)kind? Maak dan gebruik van Rabo GeneratieSparenPlus. De schenking staat tijdens een afgesproken periode vast op deze spaarrekening en je (klein)kind kan alleen opnemen na jouw toestemming.

  • Spaar voor je (klein)kind met fiscale vrijstelling
  • Ontvang een variabele rente van 0,30% (rentewijzigingen voorbehouden)
  • Inclusief kosteloze overeenkomst voor schenken onder bewind
Bel mij terug
Rabo GeneratieSparenPlus

De belangrijkste kenmerken van Rabo GeneratieSparenPlus

Fiscale vrijstelling

Als (groot)ouder kun je door nu te schenken erfbelasting voorkomen. Verder kun je als grootouder profiteren van fiscaal voordeel omdat je over je schenkbedrag zelf geen vermogensbelasting meer betaalt.

Hogere rente

Over het spaargeld krijg je een variabele rente. Deze rente ligt hoger dan de rente op een normale spaarrekening en wordt berekend over het hele bedrag.

Depositogarantiestelsel

Door het depositogarantiestelsel is je spaargeld bij de Rabobank van € 0 tot en met € 100.000 gedekt. Dit geldt per bank en per rekeninghouder.

Spaarrente

Hieronder vind je alle informatie over de spaarrente van Rabo GeneratieSparenPlus.

Meer over de spaarrente van Rabo GeneratieSparenPlus

De rente voor Rabo GeneratieSparenPlus is variabel. Dit betekent dat de rente kan stijgen en dalen. De rente berekenen wij dagelijks en na afloop van ieder jaar krijg je deze bijgeschreven op de Rabo GeneratieSparenPlus rekening.

 

SpaargeldRente*
Je ontvangt rente over het hele bedrag0,30%
*Rentewijzigingen voorbehouden

Zo werkt sparen via Rabo GeneratieSparenPlus

  • De minimale eerste inleg is € 500.
  • Geld storten doe je altijd vanaf je eigen rekening. Dit kan eenvoudig via Rabo Online Bankieren, de Rabo Bankieren App of een overschrijvingsformulier.
  • Als bewindvoerder geef je voor iedere opname toestemming. Ook als je (klein)kind ouder is dan 18 jaar.
  • Als schenker spreek je van tevoren met ons af hoe lang de rekeninghouder toestemming nodig heeft voor het doen van opnames.
  • Ieder kwartaal ontvang je een papieren afschrift, tenzij het tegoed op de rekening ongewijzigd is. Ook je (klein)kind ontvangt dit papieren afschrift.

Schenkbelasting

De overheid stelt vast wat je jaarlijks belastingvrij mag schenken aan je (klein)kind. Bekijk daarom de actuele regels op de website van de belastingdienst.

Lees meer op Belastingdienst.nl

Kosten van deze spaarrekening

Voor Rabo GeneratieSparenPlus betaal je geen kosten.

Belasting

Het bedrag op de Rabo GeneratieSparenPlus rekening is een bezitting van de rekeninghouder in box 3. Als de rekeninghouder jonger dan 18 jaar is, dan rekent de belastingdienst het tegoed toe aan (ten minste één van) de ouders.