Wil je sparen voor bijvoorbeeld je (klein)kind en zelf de regie houden over het tegoed? Maak dan gebruik van Rabo GeneratieSparenPlus. Je schenkt het geld aan je (klein)kind en maakt daarbij de afspraak dat geld opnemen alleen maar mogelijk is met jouw toestemming.

Spaar voor je (klein)kind met fiscale vrijstellingOntvang een variabele rente van 0,25% (rentewijzigingen voorbehouden)Inclusief kosteloze overeenkomst voor schenken onder bewind
Bel mij terug
Rabo GeneratieSparenPlus

De belangrijkste kenmerken van Rabo GeneratieSparenPlus

Fiscale vrijstelling

Als (groot)ouder kun je door nu te schenken erfbelasting voorkomen. Verder kun je als grootouder profiteren van fiscaal voordeel omdat je over je schenkbedrag zelf geen vermogensbelasting meer betaalt.

Hogere rente

Over het spaargeld vergoeden wij een variabele rente. Deze rente ligt hoger dan de rente op een normale spaarrekening en wordt berekend over het hele bedrag.

Depositogarantiestelsel

Door het depositogarantiestelsel is je spaargeld bij de Rabobank van € 0 tot en met € 100.000 gedekt. Dit geldt per bank en per rekeninghouder.

Spaarrente

Hieronder vind je alle informatie over de spaarrente van Rabo GeneratieSparenPlus.

Meer over de spaarrente van Rabo GeneratieSparenPlus

De rente voor Rabo GeneratieSparenPlus is variabel. Dit betekent dat de rente kan stijgen en dalen. De rente berekenen wij dagelijks en na afloop van ieder jaar krijg je deze bijgeschreven op de Rabo GeneratieSparenPlus rekening.

 

SpaargeldRente*
Je ontvangt rente over het hele bedrag0,25%
*Rentewijzigingen voorbehouden

Zo werkt sparen via Rabo GeneratieSparenPlus

Bij het openen van de rekening spreken we met je af hoe lang de rekening loopt.Voor de benodigde overeenkomst ‘schenken onder bewind’ betaal je geen kosten. Tussenkomst van een notaris is niet nodig. Je maakt dus geen notariskosten.De eerste inleg is minimaal € 500. Zolang de spaarrekening loopt kan je geld overboeken naar de spaarrekening. Dit doe je altijd vanaf een eigen rekening bij Rabobank of een andere bank.Degene waarvoor jij spaart via deze spaarrekening kan alleen opnames doen met jouw toestemming. Ook als je (klein)kind ouder is dan 18 jaar. Het minimale opnamebedrag is € 500.Je kunt ook iemand anders aanwijzen als bewindvoerder. Deze persoon moet dan voortaan toestemming geven voor een opname. Dit kun je aangeven bij het openen van deze spaarrekening of op een later moment. Neem hiervoor contact met ons op.Wil je (klein)kind een opname doen van de rekening? Voor een opname komen jullie samen naar de bank. Spaar je voor een (klein)kind dat jonger is dan 18 jaar, neem dan een ouder mee namens het kind.Ieder kwartaal ontvangt je klein(kind) een papieren rekeningafschrift als je extra geld hebt geschonken. Ook jij als bewindvoerder ontvangt een papieren afschrift. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een digitale variant.Aan het einde van de afgesproken periode stopt de rekening. Wij nemen contact op met je (klein)kind om te bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn met het vrijvallende tegoed.

Openen spaarrekening Rabo GeneratieSparenPlus

Je kunt ook sparen voor iemand anders dan je (klein)kind. Bijvoorbeeld voor een neefje of nichtje. Bij het openen van deze spaarrekening voor een minderjarige heb je altijd toestemming nodig van (een van) de ouders.

Schenkbelasting

De overheid stelt vast wat je jaarlijks belastingvrij mag schenken aan je (klein)kind. Bekijk daarom de actuele regels op de website van de belastingdienst.

Lees meer op Belastingdienst.nl

Kosten van deze spaarrekening

Voor Rabo GeneratieSparenPlus en de overeenkomst schenken onder bewind betaal je geen kosten.

Belasting op je vermogen

Het bedrag op de Rabo GeneratieSparenPlus rekening is een bezitting van de rekeninghouder in box 3. Als de rekeninghouder jonger dan 18 jaar is, dan rekent de belastingdienst het tegoed toe aan (ten minste één van) de ouders. Die ouder betaalt dan alleen belasting als het netto vermogen meer is dan het heffingsvrij vermogen.

Klaar om te starten met Rabo GeneratieSparenPlus?

Bel mij terug

Nog geen klant? Meer over klant worden.