De Rabo SpaarRekening is de spaarrekening zoals we hem van vroeger kennen. Fijn voor als je liever contant geld wilt storten en opnemen en papieren afschriften wilt ontvangen.

Variabele rente tot 0,01% (rentewijzigingen voorbehouden)Kies voor gratis papieren of digitale rekeningafschriftenNeem je spaartegoed kosteloos op

Deze spaarrekening kun je niet meer openen. Wil je online sparen? Kies dan voor Rabo InternetSparen. Binnen 2 minuten geopend via de Rabo App of online.

Mevrouw met mobiel

De belangrijkste kenmerken van de Rabo SpaarRekening

Contant geld storten

Met deze spaarrekening is het mogelijk om contant geld te storten via een afstortapparaat met een bankpas van Rabobank.

Digitaal of papieren inzicht

Via de Rabo App of Rabo Online Bankieren heb je inzicht in je spaartegoed wanneer het jou uitkomt. Liever een papieren afschrift? Geen probleem!

Depositogarantiestelsel

Door het depositogarantiestelsel is je spaargeld bij de Rabobank van € 0 tot en met € 100.000 gedekt. Dit geldt per bank en per rekeninghouder.

Spaarrente

Hieronder vind je alle informatie over de spaarrente van Rabo SpaarRekening.

Meer over de spaarrente van Rabo SpaarRekening

De rente van Rabo SpaarRekening is variabel. Dit betekent dat de rente op elk moment kan wijzigen. De rente is afhankelijk van de hoogte van jouw spaartegoed. Wij berekenen de rente op basis van drie saldoschijven. Is je spaartegoed bijvoorbeeld € 120.000, dan geldt over het deel van je saldo boven de € 100.000 het rentepercentage dat hoort bij de tweede saldoschijf. Is jouw spaartegoed groter dan € 1 miljoen dan geldt over het saldodeel boven de € 1 miljoen het rentepercentage dat hoort bij de derde saldoschijf. In onderstaand schema zie je de actuele rentepercentages per saldoschijf.

€ 0 t/m € 100.0000,01%
Boven € 100.000 t/m € 1 miljoen0,01%
Boven € 1 miljoen-0,50%

Deze rentetarieven gelden vanaf 1 juli 2020.

Wij berekenen de rente ieder jaar tot en met 31 december. De boeking van de rente vindt elk jaar in januari plaats. Moet je ons rente betalen? Dan boeken wij dit van de spaarrekening af. De saldoschijven en rentepercentages zijn onder voorbehoud.

Op de hoogte van rentewijzigingen

Wil je van ons een persoonlijk bericht ontvangen zodra de spaarrente van de Rabo SpaarRekening wijzigt? Je kunt je gratis abonneren op de e-mailservice Bericht Rentewijziging. Je ontvangt dan een e-mail voorafgaand aan de rentewijziging.

Aanmelden voor het Bericht Rentewijziging

Kosten van deze spaarrekening

Voor Rabo SpaarRekening betaal je geen kosten.

Belasting

Het tegoed op je Rabo SpaarRekening is een vermogen in box 3. Je kunt te maken krijgen met belasting over je vermogen.