Schenken aan uw kind

Slim sparen of beleggen

Wilt u uw kinderen helpen met het opbouwen van een vermogen? U kunt nu al een geldbedrag schenken. Dit bedrag is voor een deel belastingvrij.

Startkapitaal voor uw kind

Uw kinderen willen later misschien gaan studeren. Of ze staan op het punt om een eerste huis te kopen. Maar kunnen ze hun dromen en plannen ook uitvoeren? Als u uw kinderen wilt helpen om hun dromen waar te maken, kan uw schenking hen een steuntje in de rug geven. U kunt jaarlijks belastingvrij een schenking doen. Ook kunt u eenmalig een hoger bedrag belastingvrij schenken. Dit is wel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Zo moet uw kind tussen de 18 en 40 jaar oud jaar zijn. 

Lees meer over belastingvrij schenken

De mogelijkheden en voorwaarden vindt u ook op de website van de Belastingdienst.

Belastingvrij schenken op de website van de Belastingdienst

Sparen of beleggen

Het bedrag dat u wilt schenken, kunt u storten op een spaarrekening of beleggen. U heeft hiervoor verschillende mogelijkheden bij de Rabobank. Heeft u nog vragen? Bespreek ze eens met een van onze adviseurs.

Rabo GeneratieSparenPlus

Met Rabo GeneratieSparenPlus kunt u nu al een deel van uw vermogen schenken aan uw kind. Uw kinderen kunnen alleen geld opnemen na uw toestemming, ook wanneer ze 18 jaar of ouder zijn. U kunt daarbij gebruik maken van fiscale schenkingsvrijstellingen. U voorkomt hiermee dat uw kinderen later erfbelasting moeten betalen over deze bedragen.

Meer lezen over Rabo GeneratieSparenPlus

Meer over sparen

Sparen voor uw kind

Sparen voor uw kleinkind

Contact

Rabobank