gesprek over bouwen

Huis kopen met hulp

Heb je een koophuis op het oog, maar heb je niet voldoende geld voor bijvoorbeeld de bijkomende kosten? Met hulp is het misschien ook in jouw geval mogelijk toch dat huis te kunnen kopen. Ontdek de mogelijkheden om te kopen met (financiële) hulp.

Waarom kopen met hulp?

Het vinden van een betaalbare koopwoning is tegenwoordig niet makkelijk. Toch is het kopen van een huis een aantrekkelijk alternatief voor huren. De woonlasten zijn in veel gevallen vergelijkbaar of zelfs lager dan bij huren en met een koophuis kun je vermogen opbouwen. Voor het kopen van een huis heb je eigen geld nodig voor de bijkomende kosten. Deze kosten kun je niet meenemen in je hypotheek. Is geld een belemmering, dan kun je overwegen om te kopen met hulp.

Bereken je hypotheek

Maak binnen 5 minuten een uitgebreide hypotheekberekening met onze handige rekentool. Naast je maximale hypotheek kun ook eenvoudig de maandlasten van je hypotheek berekenen.

Eigen geld voor bijkomende kosten

Koop je een huis, dan mag je maximaal 100% van de waarde van het huis lenen. De bijkomende kosten moet je met eigen geld betalen. Deze kosten noemen we kosten koper. De kosten koper bestaan uit de aankoopkosten en financieringskosten.

Oplossingen voor kopen met hulp

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden die er zijn om te kopen met hulp van familie of door gebruik te maken van een oplossing van de overheid of een wooncorporatie.

Persoonlijk hypotheekgesprek

Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Dit kan makkelijk online via videogesprek, waar en wanneer het jou uitkomt.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer