Man en vrouw lopen naar hun eerste huis

Starterslening

Je hebt net je droomwoning gezien, maar na een berekening blijkt dat je inkomen te laag is voor de hypotheek. Herkenbaar? Dat geldt voor veel starters op de huizenmarkt. Voor jou en al die andere starters is er de starterslening. Een aanvulling op je hypotheek.

Wat is een starterslening?

Een starterslening is een extra hypotheek die het tekort kan overbruggen tussen het bedrag dat je maximaal kunt lenen en de prijs van jouw eerste koophuis. Deze extra lening sluit je af naast de reguliere hypotheek die je afsluit bij de Rabobank of een andere hypotheekverstrekker. Met de starterslening kun je toch het volledige bedrag bij elkaar krijgen dat nodig is voor de koop van het huis. Een starterslening sluit je af via jouw gemeente en Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Hieronder lees je meer over de starterslening.

Icoon van huis op heuvel

Wat is het verschil tussen een startershypotheek en een starterslening?

Een startershypotheek is niet hetzelfde als een starterslening. Een startershypotheek is je eerste hypotheek die je afsluit bij een hypotheekverstrekker, zoals Rabobank.

Lees hier meer over het verschil tussen startershypotheek en een starterslening

Alles over een starterslening

Zo werkt een starterslening

Voorbeeld: stel, het huis kost € 250.000, maar met jouw inkomen kun je maximaal € 235.000 lenen. Dan kun je de aanvullende € 15.000 vanuit de starterslening financieren. De eerste drie jaar betaal je over de starterslening van € 15.000 geen rente en aflossing. Deze lening is een initiatief van gemeenten samen met SVn.

Zo regel je de starterslening in jouw gemeente

Een starterslening sluit je af via Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Zij werken nauw samen met gemeenten om het voor starters aantrekkelijker te maken een huis te kopen. Op de website van SVn kun je opzoeken of er in jouw gemeente startersleningen worden verstrekt.

Ga naar www.svn.nl

Wat kost een starterslening?

Je kunt maximaal 100% van de waarde van het huis lenen. Dat is met een starterslening niet anders. Naast de aankoopkosten van je nieuwe woning komen er ook nog andere kosten bij zoals de overdrachtsbelasting, advieskosten en notariskosten. Hiervoor heb je dan ook eigen geld nodig.

Lees meer over de bijkomende kosten

Daarom een startershypotheek bij Rabobank

Er is meer mogelijk dan je denkt

Er is meer mogelijk dan je denkt

Onze adviseurs zetten alles op alles om een eerste woning mogelijk te maken voor jou. Wel zo fijn in deze lastige huizenmarkt.

Korting op je hypotheekrente

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan krijg je korting op je hypotheekrente.

We zijn er ook als het tegenzit

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. We zullen er op dat moment alles aan doen om jouw situatie te verbeteren. Een fijn idee.

Ontdek de voordelen van Rabobank

Een startershypotheek voor elke situatie

Twijfel je of je in jouw situatie een hypotheek kan krijgen? Een studieschuld of flexibel contract hoeven het kopen van jouw eerste huis niet in de weg te staan. Wij snappen dat elke situatie anders is. Bij Rabobank is er daarom meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Je startershypotheek berekenen?

Snel inzicht of je jouw droomhuis kan kopen.