Fietsverzekering

Elektrische fiets (e-bike), bakfiets, fatbike, stadsfiets, racefiets of mountainbike? Waar je ook op fietst, met de Interpolis Fietsverzekering trap je fluitend over het fietspad.

    Diefstal, schade en pechhulp verzekerdAccessoires meeverzekerd, zoals je accuTot 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug

Binnen 2 minuten berekend

Een product van
Rabobank

Tip: houd je frame- en sleutelnummer bij de hand als je direct wilt afsluiten.

De voordelen van deze fietsverzekering

Inclusief 24/7 pechhulp fiets Nederland

Kun je niet meer verder door bijvoorbeeld een lege accu of lekke band? Interpolis zorgt dat jij en je fiets naar de startplaats of eindbestemming van je fietstocht worden gebracht.

Accessoires fiets standaard meeverzekerd

Ook de onderdelen die op jouw (elektrische) fiets gemonteerd zijn, zijn verzekerd bij schade en diefstal. Bijvoorbeeld een kinderzitje, fietsmand of de accu van je e-bike.

Illustratie van een stapel muntjes

Eerste 3 jaar aankoopbedrag terug

Fiets gestolen of niet meer te repareren? Tot 3 jaar na aankoop krijg je het aankoopbedrag terug (tot € 10.000). Zo kun je weer een zelfde soort fiets kopen, een fijn idee.

Welk type fiets kan ik verzekeren met de Interpolis Fietsverzekering?

Of je nou een elektrische fiets (e-bike), bakfiets, stadsfiets, racefiets of mountainbike hebt, met de Interpolis Fietsverzekering ben je verzekerd tegen schade en diefstal. Heb je pech onderweg? Dan ben je met deze fietsverzekering standaard verzekerd van 24/7 pechhulp in Nederland én 30 kilometer over de grens.

Elektrische fiets verzekeren

Fiets jij op een elektrische fiets of op een e-bike? Als je fiets ondersteuning biedt tot maximaal 25 kilometer per uur, dan kun je deze verzekeren met de Interpolis Fietsverzekering. Je bent dan verzekerd voor diefstal en schade aan de accu van je elektrische fiets of schade na een aanrijding of botsing.

Fatbike verzekeren

Fiets jij op een fatbike? Dan kun je deze bij ons verzekeren met de Interpolis Fietsverzekering. Je bent verzekerd voor diefstal en schade aan de accu of schade na een aanrijding of botsing. Voor fatbikes geldt een extra beveiligingseis: om verzekerd te zijn bij diefstal moet binnen 2 weken vanaf de ingangsdatum van de verzekering het track & trace systeem geïnstalleerd zijn. Dit regel je makkelijk en snel via Fris Nederland. Je fatbike is verzekerd voor diefstal als het systeem aanstaat en je een actief opsporingsabonnement bij Fris Nederland hebt, en je fiets op slot staat met een goedgekeurd ART slot met 2 sterren.

Speed pedelec verzekeren

Heb jij een fiets waar je een hogere snelheid mee kunt halen? Een speed pedelec wordt ook wel een high speed elektrische fiets of e-bike genoemd. Met deze fiets behaal je hogere snelheden tot wel 45 kilometer per uur. Wil jij jouw speed pedelec verzekeren? Hiervoor kun je een Interpolis Scooterverzekering afsluiten.

Bakfiets verzekeren

De bakfiets is voor veel mensen dé keuze om hun gezin, spullen of huisdier in te vervoeren. Vaak heeft een bakfiets elektrische trapondersteuning. Omdat de bakfiets voor veel huishoudens een belangrijk vervoersmiddel is dat vaak duur is in aanschaf, wil je niet dat er schade aan ontstaat of dat de bakfiets gestolen wordt. Met de Interpolis Fietsverzekering kun je ook jouw (elektrische) bakfiets verzekeren voor schade en diefstal.

Racefiets en Mountainbike verzekeren

Vind jij het leuk om op ontdekkingstocht te gaan met jouw mountainbike of racefiets? Met een mountainbike of racefiets zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Als je mountainbike of racefiets schade oploopt doordat je bijvoorbeeld bent gevallen, dan ben je hiervoor verzekerd met de Interpolis Fietsverzekering. Ook diefstal of schade aan onderdelen is verzekerd.

Wat dekt deze fietsverzekering?

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de voorwaarden onderaan deze pagina.

Wat kost een fietsverzekering?

De premie voor een fietsverzekering is over het algemeen laag te noemen. Je kunt voor een paar euro per maand je fiets al verzekeren. Voor de hoogte van de premie van de fietsverzekering spelen bijvoorbeeld de nieuwwaarde van je fiets en het merk van je fiets een rol.

Ben je benieuwd naar het eigen risico van de Interpolis Fietsverzekering? Bij diefstal van je fiets heb je € 0 eigen risico. Als er schade is aan je fiets dan heb je een eigen risico van € 25.

Je kunt een Interpolis Fietsverzekering afsluiten voor fietsen met een maximale aankoopwaarde van € 10.000. Via de Rabo App of online kun je zelf je fietsverzekering afsluiten. Vul het merk, soort fiets en de aanschafwaarde in en wie er het meest op de fiets rijdt. Tip: houd je framenummer en sleutelnummer bij de hand.

Fietsverzekering met pechhulp

Pech onderweg is nooit prettig. Met deze fietsverzekering ben jij gedekt voor pechhulp, zowel in Nederland als tot 30 kilometer over de grens. Dit geld ook voor kleinere ongemakken, zoals een lekke band, kapotte verlichting of een lege accu van je elektrische fiets. In geval van pech zorgt Interpolis ervoor dat je naar het startpunt, de eindbestemming of een locatie naar keuze binnen 25 kilometer wordt gebracht.

Veelgestelde vragen fiets verzekeren

Voorwaarden Fietsverzekering

Dit zijn de meest recente voorwaarden van 1 december 2023. Op het polisblad van je verzekering staat welke voorwaarden voor jou gelden. Het polisblad vind je digitaal in je Berichten. Of je hebt je polisblad per post ontvangen. Bekijk het Informatiedocument op verzekeringskaarten.nl voor een kort overzicht van de verzekering.

Voorwaarden FietsverzekeringAlgemene voorwaarden Interpolis Alles in één Polis®

Fietsverzekering afsluiten? Online zo geregeld.

Sluit vandaag nog je fietsverzekering af. Je regelt het via de Rabo App of online. Tip: houd je framenummer en sleutelnummer bij de hand