Kindje geboren? Check je verzekeringen

De komst van een baby kan ervoor zorgen dat je meer of juist minder wilt verzekeren. Als je niet meer buiten Europa op vakantie gaat, kun je bijvoorbeeld werelddekking uitzetten op je reisverzekering. Of je kunt een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor meer zekerheid. Goed om te weten: verbouwingen en nieuwe spullen (voor de babykamer) zijn standaard meeverzekerd met de Interpolis Woonverzekeringen.

Verzekeringen aanpassen na de geboorte

Zorgverzekering

Geef de geboorte binnen 3 maanden door aan Interpolis via de ZorgActief Lijn: (013) 462 20 25.

Reisverzekering

Check of het aantal verzekerde personen nog klopt en pas de gezinssamenstelling aan als dat nodig is. Dit doe je eenvoudig via Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Je betaalt premie voor maximaal 3 personen, ook als je gezin groter is dan 3 personen.

Woonhuis-, Inboedel-, BuitenDeDeur® en Aansprakelijkheidsverzekering

Voor deze verzekeringen hoef je alleen de samenstelling van je huishouden aan te passen. De opties zijn: een-, twee- of meerpersoonshuishouden. Ook dit kan via Rabo Online Bankieren of door te bellen met je Rabobank.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten om de hypotheek of huur na een overlijden op te vangen. Het geldbedrag dat wordt uitgekeerd als je overlijdt, kan je nabestaanden helpen om hun leven weer op de rit te krijgen. Zo kan je gezin de kosten betalen voor bijvoorbeeld extra kinderopvang, extra verlof of de studie van je kind in de toekomst.

    Heb je al een overlijdensrisicoverzekering? Je kunt het verzekerde bedrag eenvoudig verhogen of overstappen naar een nieuwe overlijdensrisicoverzekering als dat voordeliger is. Bel hiervoor je Rabobank. Heb je nog geen overlijdensrisicoverzekering? Ook als je niet verplicht bent om deze verzekering af te sluiten, is het verstandig om hierover na te denken.

Tip! Check ook je andere bankzaken als er een kindje op komst is

Maak een afspraak om je hypotheek te berekenen

Liever persoonlijk contact?

Er begrijpen dat er veel op je af komt na een geboorte. Het is belangrijk dat je weet welke risico's je loopt. We vertellen je graag alles over onze verzekeringen en helpen je, zodat jij zelf een goede keuze kunt maken. Maak direct een vrijblijvende afspraak met ons.

phone

Hulp nodig?