Juridische hulp bij verhuizen en (ver)bouwen

Of je nu een nieuwe woning koopt of je gaat (ver)bouwen, het zijn spannende én dure tijden. Met de rechtsbijstandverzekering van Interpolis ben je verzekerd voor juridische bijstand bij woonconflicten, ook tijdens een verhuizing of verbouwing.

Zomaar wat voorbeelden:

Je gaat een huis kopen en je krijgt een conflict over het koopcontract.Je hebt een woning gekocht. Dan blijkt dat er een lekkage is in je badkamer. Je zekt contact met de verkoper, maar die weigert mee te werken aan een oplossing.Je hebt een nieuwe bank besteld. Als deze wordt thuisbezorgd, blijkt de bank beschadigd te zijn. De winkel wil de bank niet meer terug nemen.Jouw buurman zegt dat je zijn schutting hebt beschadigd toen je een boom kapte. Nu vindt hij dat je een nieuwe schutting moet betalen en je bent het daar niet mee eens.Je laat jouw woning verbouwen. Na de verbouwing blijkt dat de aannemer een fout heeft gemaakt. De aannemer ontkent.

Rechtsbijstandverzekering: module Consument & Wonen

Met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering kies je zelf voor welke conflicten je je wilt verzekeren.

Je hebt keuze uit vier modules. Een van deze modules is Consument & Wonen. Met deze dekking ben je verzekerd van juridische hulp en advies als je problemen hebt met jouw woning, maar ook als je geen waar voor je geld krijgt. Denk aan:

de aan- en verkoop van je woningverbouwingaannemersjouw huurwoningde overheidjouw burengekochte spullen, ook via internet

Meer over de rechtsbijstandverzekering

Al een Interpolis Rechtsbijstandverzekering zonder de dekking Consument & Wonen?

Log in om je rechtsbijstandverzekering te wijzigen.

In deze gevallen bent je direct verzekerd

Je bent verzekerd voor problemen vanaf drie maanden na het afsluiten van jouw rechtsbijstandverzekering. In de volgende gevallen ben je direct verzekerd:

Als je een conflict hebt over iets dat je koopt na het afsluiten van de verzekering.Als je bent overgestapt van een andere rechtsbijstandverzekering die het conflict ook dekte.Als je een conflict hebt over het koopcontract van je huis (en het contract pas getekend is ná het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering)

De overige 3 modules

Verkeer

Voor conflicten in het verkeer

Werk & Inkomen

Voor conflicten met jouw werkgever

Fiscaal en vermogen

Voor conflicten over het inkomen

Meer over de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

De kracht van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering

Interpolis laat jouw conflict behandelen door de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). SAR heeft ruim 500 juristen in dienst die allemaal hun eigen vakgebied hebben. Samen met jouw persoonlijke adviseur ga je op zoek naar de beste oplossing. 77% van de klanten geeft deze juridische hulp een 8 of hoger.

Bereken je premie

Meer over de woonverzekeringen van Interpolis

Zaak melden

Wil je een zaak melden? Neem dan online of telefonisch contact met Interpolis op.

Direct zaak melden op Interpolis.nl

Meer woonverzekeringen

Woonhuisverzekering

Verzeker jouw koophuis tegen schade door brand, storm, water en inbraak. €0 eigen risico (alleen bij stormschade €200) Ook jouw tuin, glas, fundering en garages zijn verzekerd.
Lees meer

Inboedelverzekering

Jouw spullen in huis verzekerd in geval van diefstal of schade. Bij schade is één telefoontje meestal genoeg. Ook als je per ongeluk zelf iets stukmaakt.
Lees meer

BuitenDeDeur® verzekering

Dé verzekering voor alle waardevolle spullen die je meeneemt. Geen aparte telefoonverzekering meer nodig. Voor jezelf of jouw hele gezin.
Lees meer