Zorgverzekeringen vergelijken: 5 tips

Door zorgverzekeringen goed te vergelijken, kiest u een pakket dat bij u past en kunt u besparen op uw zorgpremie.

Tip 1: check de premie van uw basisverzekering

De premies voor de basisverzekering gaan in 2018 bij veel zorgverzekeraars omhoog. Betaal niet te veel. Kijk of u kunt besparen door over te stappen.

  • Via de Rabobank kunt u kiezen voor de zorgverzekeringen van Interpolis, met aantrekkelijke premies. U heeft al een basisverzekering voor € 104,95 per maand.

Bekijk de zorgverzekeringen van Interpolis

Tip 2: let op vrije keuze ziekenhuis

Iedere basisverzekering vergoedt de basiszorg, zoals de huisarts. Maar u kunt niet bij iedere verzekering zelf bepalen bij welk ziekenhuis u wordt geholpen.

  • Bij Interpolis heeft u 100% vrije keuze uit ziekenhuizen

Tip 3: betaal niet voor overbodige vergoedingen

Het basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, psychiater, ziekenhuis of apotheek. Verwacht u meer zorg te gaan gebruiken? Bepaal dan of u deze zorg zelf kunt betalen of dat u zich hiervoor aanvullend verzekert.

Een voorbeeld: blijven uw tandartskosten beperkt tot de (half)jaarlijkse controle, dan is een aanvullende tandartsverzekering vaak niet nodig.

  • Bij Interpolis bent u al vanaf € 4,95 per maand aanvullend verzekerd, met ZorgActief.

De aanvullende verzekeringen van Interpolis dekken de risico’s die u niet kunt voorspellen, zoals spoedeisende hulp in het buitenland. En vergoedingen waarmee u hogere kosten voorkomt, bijvoorbeeld reisvaccinaties of een tandartscontrole. Voor andere zaken, zoals een bril of steunzolen, kunt u beter sparen. Zo blijft aanvullend verzekeren betaalbaar.

Tip 4: check welke service uw verzekeraar biedt

Let bij het vergelijken niet alleen op de premie. U weet pas of u de goede zorgverzekering heeft gekozen als u zorg nodig heeft. Zo kan het handig zijn dat u zorgkosten online kunt declareren en dat u recht heeft op een second opinion.

  • Bij Interpolis declareert u op de manier die bij u past: per post, online of met een app. U kunt u eigen risico gespreid betalen. En u krijgt hulp wachtlijsten en second opinions, dat heet zorgbemiddeling.

Tip 5: bedenk of u uw eigen risico wilt verhogen

Voor de basisverzekering geldt in 2018 een wettelijk verplicht eigen risico van € 385. Dit betekent dat u de eerste € 385 zelf betaalt van de zorgkosten die onder uw eigen risico vallen. U kunt vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico (maximaal € 885). Uw zorgverzekeraar geeft dan korting op de maandelijkse premie voor de zorgverzekering.

  • Bij Interpolis krijgt u tot € 22 per maand korting op uw basispremie, als u kiest voor het hoogste eigen risico.

Bekijk de voor- en nadelen van een hoog eigen risico

De zorgverzekeringen van Interpolis zijn exclusief verkrijgbaar via de Rabobank.

Bekijk de Interpolis Zorgverzekeringen 2018