Basisverzekering 2023

De basisverzekering moet je verplicht afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor de meeste zorgkosten. Lees hier meer over de basisverzekering.

Wat vergoedt de basisverzekering?

De meeste zorgkosten in Nederland worden vergoed vanuit de basisverzekering. De overheid bepaalt welke zorg gedekt wordt door de basisverzekering. Deze dekking is gelijk bij iedere verzekeraar. Je bent in de basisverzekering onder andere verzekerd voor:

bezoek aan de huisarts behandeling en verblijf in een ziekenhuis geneesmiddelen spoedeisende hulp medische specialisten fysiotherapie tot 18 jaar psychologische hulp tandzorg tot 18 jaar kraamzorg en verloskundige hulp ambulance en ander ziekenvervoer

Eigen risico basisverzekering

Voor de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico. Je betaalt de eerste € 385 zelf van de zorgkosten die onder de basisverzekering vallen. Voor bijvoorbeeld zorg voor kinderen tot 18 jaar en een bezoek aan je huisarts betaal je geen eigen risico.

Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen, hierdoor betaal je een lagere maandpremie voor je zorgverzekering. Mocht je onverwacht in het ziekenhuis terechtkomen dan zul je het bedrag van het hogere eigen risico eerst moeten betalen, bedenk wel of je dit soort onverwachte kosten kunt dragen.

Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd

Voor kinderen tot 18 jaar betaal je geen zorgpremie. Je kinderen zijn dus kosteloos meeverzekerd, met zowel de basisverzekering als eventuele aanvullende verzekeringen. Kinderen worden automatisch meeverzekerd met de meest uitgebreid verzekerde ouder. Zo profiteren ze van dezelfde aanvullende dekkingen.

De basisverzekeringen van Interpolis

De dekkingen van de basisverzekeringen zijn bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Ze worden door de overheid bepaald. Het verschil tussen de basisverzekeringen zit in de hoogte van de premie, service en vrije keuze van de zorgverlener. Bij Interpolis krijg je:

een aantrekkelijke basispremie uitstekende klantenservice 100% vergoeding bij alle ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract

Interpolis biedt 2 basisverzekeringen aan:

Aanvullende verzekeringen

Bovenop de basisverzekering kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Interpolis biedt extra opties voor beide basisverzekeringen. ZorgCompact heeft 1 aanvullende verzekering. ZorgActief heeft 3 aanvullende pakketten en 3 pakketten voor tandverzekeringen. Beide verzekeringen zijn eenvoudig af te sluiten via de Rabo App.

Meer informatie

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer