Rabo iDEAL Professional Facturis

Om jouw klanten met iDEAL te kunnen laten betalen, heb je een iDEAL-aansluiting nodig. Met Rabo iDEAL Professional heb je die aansluiting.

Je kunt Rabo iDEAL Professional koppelen aan jouw Facturis-platform en direct gebruikmaken van de e-mail met een iDEAL-betaalknop.Betalen via internetbankieren omgeving of via mobiel bankieren.

Productdetails

Lees hieronder meer over het aanvragen, de kosten en de voorwaarden van Rabo iDEAL Professional

Van aanvragen naar gebruiken

1. Rabo iDEAL Professional online aanvragen

Vraag Rabo iDEAL Professional online aan via het iDEAL dashboard. Wij beoordelen binnen enkele dagen jouw aanvraag. Daarbij kijken we onder meer of je bedrijfsactiviteiten en situatie aansluiten bij iDEAL Professional. Na goedkeuring ontvang je de overeenkomst. Zodra wij deze getekend retour hebben, is de overeenkomst gesloten.

Geef bij 'Aansluiting op iDEAL' via Facturis aan.

2. Aanmelden bij Facturis

Je vraagt Facturis online aan bij Facturis Group B.V.

Vraag Facturis aan op Facturis.nl/Rabobank

3. Registreren

Je registreert jezelf als gebruiker op het Facturis-platform. Je ontvangt na registratie een bevestiging per e-mail met verdere instructies. Via deze e-mail kun je jouw bedrijfsgegevens invullen.

4. Activeren

Facturis toetst of jouw onderneming voldoet aan de vastgestelde gebruikersrichtlijnen die vermeld staan in de Algemene Voorwaarden. Facturis kijkt bijvoorbeeld naar jouw bedrijfsactiviteiten en je product of dienst. Deze controle vindt plaats nadat je jouw bedrijfsgegevens hebt ingevuld bij stap 3. Je ontvangt op werkdagen binnen 24 uur na het invullen van je bedrijfsgegevens een bevestiging of afkeuring van jouw aanmelding.

5. Installeren en gebruiken

Als Facturis jouw account heeft goedgekeurd, ontvang je de onboardingswizard van Facturis. Hiermee kun je jouw account installeren en gebruikers toevoegen. Houd je AcceptantID, die je van iDEAL Professional hebt ontvangen, bij de hand bij het invullen van de gegevens. De medewerkers van Facturis zijn beschikbaar om je te helpen bij de instellingen van jouw account:

E-mail: support@facturis.com

Telefoonnummer: 088-848 84 88

Nadat je de instellingen juist heeft ingesteld, kun je facturen verzenden en ontvangen.

VoorwaardenKosten

Deze kosten voor Rabo iDEAL Professional gelden voor klanten van Facturis.

Paymail € 0,30 per ontvangen iDEAL-betaling*

* De kosten van Rabo iDEAL Professional vallen onder het Rabo Startersvoordeel. Met Rabo Startersvoordeel maak je een jaar lang zonder kosten gebruik van de zakelijke rekening, Interpolis aansprakelijkheidsverzekering én van bijna al onze producten voor betalen en ontvangen. Jouw totale voordeel kan oplopen tot maximaal € 70 per maand.

Aandachtspunten

Voor Rabo iDEAL Professional heb je een zakelijke rekening bij de Rabobank nodig. De aanvraag voor iDEAL Professional duurt ongeveer vijftien dagen. Zodra jouw aanvraag is afgerond, kun je binnen één werkdag de PayMail activeren bij Facturis. Rabo iDEAL Professional was in 2015 >99,9% van de tijd storingsvrij. De beschikbaarheid van iDEAL als betaalmethode hangt voor een deel af van de bank van jouw klanten. Jouw debiteuren kunnen alleen met iDEAL betalen als zij een Nederlandse betaalrekening bij één van de deelnemende banken hebben. De boeking is op de rekening van jouw klant zichtbaar als SCT, met kenmerk iDE. Facturis verzorgt voor je de integratie van iDEAL Professional en het Facturis-platform.