Rabo Wereldpas, de zakelijke bankpas

Met de Rabo WereldPas kun je overal ter wereld geld opnemen en contactloos betalen. Bij kleine bedragen hoef je geen pincode in te toetsen. Je paslimiet om geld op te nemen voor betaal- en geldautomaten kun je elk moment verhogen of verlagen en geldt in binnen- en buitenland.

Betalen en geld opnemen in binnen- en buitenland. Internetbankieren en online aankopen doen via iDEAL. Contactloos betalen standaard op je nieuwe bankpas.

Rabo Wereldpas

Paslimiet

Met de Rabo WereldPas kun je betalen en geld opnemen tot de paslimiet, als het saldo op de rekening dit toelaat. Heb je meerdere passen op één rekening dan heeft elke pas een eigen paslimiet.

Paslimieten

De paslimiet voor betaal- en geldautomaten kun je verhogen of verlagen en geldt in binnen- en buitenland. Soms is er bij geldautomaten van andere banken een opnamelimiet ingesteld. Ook als jouw paslimiet hoger is kun je nooit meer opnemen dan bij de betreffende bank mogelijk is. 

Standaard gelden onderstaande paslimieten.

AutomaatIn NederlandIn het buitenland
Geldautomaat Rabobank€ 1.250 per weekniet van toepassing
Geldautomaat andere bank€ 250 per dag€ 1.250 per week
Betaalautomaat€ 5.000 per week

Betalen zonder pincode bij

Parkeren

Tolwegen

€ 50 per keer

€ 100 per keer

€ 50 per keer

€ 100 per keer

Contactloos betalen zonder pincode€ 25 per keerkan buiten de EU afwijken
Contactloos betalen met pincodeje gebruikelijke paslimietje gebruikelijke paslimiet
Paslimiet aanpassen

De paslimiet voor betaalautomaten kan structureel ingesteld worden tussen € 0 en € 9.990 per dag, week of maand. Neem daarvoor contact op met jouw eigen Rabobank. Een tijdelijke verhoging tot maximaal € 50.000 voor maximaal één week kan in Rabo Internetbankieren (Professional) of via Rabo App ingesteld worden. Deze tijdelijke limiet is geldig gedurende de ingestelde periode, hierna geldt de structurele limiet weer. De paslimiet geldt zowel voor binnen- als buitenland.

Pas jouw limiet aan

Rabo Wereldpas productdetails

Lees meer over veiligheid, het aanvragen van een extra bankpas en contactloos betalen.

Extra bankpas aanvragen

Vraag een extra zakelijke bankpas aan voor € 1,65 per maand 

Binnen drie werkdagen in huis.Activeer de bankpas gemakkelijk online.Neem telefonisch contact op met jouw Rabobank om je pas te laten koppelen voor het gebruik in Rabo Internetbankieren (Professional).
Extra bankpas aanvragen
Veiligheid

Phishing
Criminelen 'vissen' naar jouw persoonlijke gegevens, codes of passen. Je ontvangt bijvoorbeeld een e-mail van iemand die zich voordoet als een medewerker van de Rabobank. 

De Rabobank zal je nooit vragen naar persoonlijke gegevens, jouw codes of jouw pas.

Lees meer over phishing en veilig bankieren

Bankpas instellen voor gebruik buiten Europa 

Een nieuwe zakelijke Rabo WereldPas is standaard in de hele wereld te gebruiken. Om skimming te voorkomen is het advies om de pas alleen voor de benodigde werelddelen in te stellen. Het instellen van werelddelen kan ook alleen voor een periode dat je de bankpas buiten Europa wilt gebruiken.

Stel het gebruik buiten Europa in

Veilig betalen zonder pincode bij het parkeren en bij tolwegen 

Betalen zonder pincode is gemakkelijk en snel. Je gebruikt wel jouw bankpas, maar toetst geen pincode in. Hierdoor voorkom je ook skimmingfraude. Daarnaast loop je geen extra financieel risico als je jouw pas kwijtraakt. Bedragen die zonder pincode zijn betaald maar niet door jou, worden teruggeboekt op je rekening. Dit geldt alleen wanneer de pashouder hierin niets te verwijten valt.

Meer lezen over veiligheid

Contactloos betalen met je bankpas

Met de nieuwe pas kun je ook contactloos betalen. Dit is een snelle en makkelijke manier om kleine bedragen tot € 25 zonder pincode af te rekenen. Nieuwe passen staan standaard aan voor contactloos betalen. Je hoeft jouw bankpas dan niet meer in de betaalautomaat te steken. Je houdt de pas eenvoudig tegen de betaalautomaat. Een betaalautomaat die geschikt is voor contactloos betalen herken je aan het logo.

Rabo Wereldpas

Vraag een nieuwe pas aan met contactloos betalen

Meer lezen over contactloze bankpas

Aandachtspunten
Je kunt de Rabo WereldPas als aanvulling op jouw zakelijke rekening aanvragen. Een Rabo WereldPas voor je medewerkers vraag je aan bij jouw Rabobank. Maak een afspraak voor je wettelijk vertegenwoordiger en de desbetreffende medewerker. Wij kunnen de medewerker dan identificeren en meteen een overeenkomst opstellen voor de Rabo WereldPas en de volmacht.Activeer je Rabo WereldPas voor gebruik met je nieuwe bankpas en een Rabo Scanner. Als je jouw nieuwe bankpas niet zelf kunt activeren dan kan een wettelijk vertegenwoordiger van je organisatie dit voor je doen.
WereldPas activeren
Houd jouw pincode altijd geheim en geef deze nooit door aan een ander. Ook niet aan de Rabobank. Wij vragen nooit naar je persoonlijke codes.
Kosten

Kosten van opnemen en betalen met de Rabo WereldPas

 

Kosten Rabo WereldPas€ 1,65 per maand
Vervangende Rabo WereldPas*€ 3,95 per pas
Betaling via betaalautomaatKosteloos
Opname via geldautomaat€ 0,75
Opname vreemde valuta via geldautomaat*€ 2,25 + 1,2% koersopslag

*Deze kosten gelden alleen bij een verloren of gestolen Rabo WereldPas. In de andere gevallen is een vervangende Rabo WereldPas kosteloos.
**Bij een geldopname in het buitenland kan de desbetreffende bank extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de geldautomaat.

Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Voorwaarden

Is jouw zakelijke bankpas kapot of versleten?

Vraag vervangende bankpas aan

Zelf regelen & Contact