eHealth: stagnatie of grootschalige acceptatie?

Tijd voor een systeemsprong

"Er is vrijwel geen terrein denkbaar waar eHealth niet een belangrijke bijdrage gaat leveren aan gezondheid en zorg. Van preventie tot langdurige zorg en van eenvoudige zorgprocessen tot hoogspecialistische zorg." Dat zegt Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees verder

Must voor cliënt én zorgprofessional

Als innovatieve zorgaanbieder is eHealth voor Sensire een must. Door zelfmonitoring van cliënten met COPD en hartfalen, digitalisering van de wondzorg, het gebruik van de Medido medicijndispenser en de toepassing van beeldzorg, digitaliseren niet alleen cliënten, maar ook medewerkers van Sensire. Bestuursvoorzitter Maarten van Rixtel vertelt over de digitalisering van medewerker én cliënt.

Lees verder

Het digitale veld omarmen

Digitalisering kan de Nederlandse zorg nog beter maken. Maar het kost tijd om alle participanten in dat proces mee te nemen. Jan Kimpen, Chief Medical Officer bij Philips: "Een patiënt heeft nog steeds een een-op-een-relatie met een arts, terwijl er veel meer zorgverleners aan zijn gezondheid bijdragen én de patiënt zelf ook kan bijdragen aan zijn gezondheid". Volgens Kimpen heeft eHealth de toekomst.

Lees verder

Alles wat digitaal kan, gáát ook digitaal

“Inmiddels zijn er zo’n 165.000 medische apps en weet geen mens meer waar te zoeken en welke te kiezen. ICT-afdelingen van ziekenhuizen worden gillend gek van al die apps waar specialisten en patiënten mee willen werken.”

Lees verder

Lees de ZorgScoop

Reageer op Linkedin

Lees onze andere publicaties over de gezondheidszorg

Sectormanagers gezondheidszorg

Onze sectormanagers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Ze helpen u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank