Reflectie met after-vakantie strategie

Geert van der Heijden

Bezinningstijd

Geert van der Heijden

Heeft u een fijne vakantie gehad? Vakantie is een heerlijke tijd om even niets te doen en afstand te nemen van de alledaagse werkzaamheden. Na de vakantie is het hoofd leeg en dat is een mooi moment om u te bezinnen op de toekomst van uw zorgonderneming. Er staat immers veel te gebeuren in uw zorgsector.

Vakantietijd is een heerlijke tijd. Voor veel mensen het signaal om het wat rustiger aan te gaan doen. Heerlijk weer, mooie vergezichten, geen vergaderingen ... In twee weken helemaal los komen van de dagelijkse beslommeringen thuis en in de praktijk. Wat wil een mens nog meer?

Bezinningsvragen

De periode na de vakantie is hét moment om u te bezinnen op uw toekomst. Nu alles nog wat op gang moet komen, er wellicht nog ruimte is in uw agenda én nu misschien nog niet iedereen terug is van vakantie, zien de kansen en bedreigingen van het heden en de toekomst er immers heel anders uit en kunt u ze vaak een stuk objectiever beschouwen dan vóór de vakantie.

In welke branche u ook actief bent in de zorg, er staat veel te gebeuren waarover u zich kunt bezinnen. In het geval u een medisch vrij beroep heeft: moet u het initiatief nemen voor een eerstelijnsgezondheidscentrum in de wijk? En als u apotheker bent: moet u als apotheker wel of niet de back office centraal organiseren met uw concullega? Als bestuurder van een zorginstelling: hoe gaat uw organisatie in de toekomst om met de steeds scherpere tarieven en hoe speelt u daarop in met uw personeel en vastgoed?

Zo zijn er voor elke zorgondernemer tal van strategische issues denkbaar. De zorg verandert in snel tempo nu de rol van de zorgverzekeraars steeds groter wordt en u nog meer dan in het verleden wordt afgerekend op tarief en toegevoegde waarde.

De Rabobank helpt u graag bij uw denkproces.

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 22 september 2015

Reageer via Rabobank Gezondheidszorg netwerkgroep op LinkedIn

Contact

Rabobank