Is rust het recept voor de huisarts?

Marleen Jansen

Marleen Jansen

Op zaterdag 2 april vindt het belangrijkste evenement in de eerste lijn plaats: de Huisartsbeurs. Georganiseerd door de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) in de Jaarbeurs in Utrecht. Het beursmotto van dit jaar is: “Recept voor rust”.

Ik begrijp volledig dat huisartsen in Nederland de artsen zijn met de grootste vraag naar zorg, maar ik vraag mij wel af of rust het beste recept is tegen alle grote uitdagingen in de zorg. Rust is geen term die ik bij ondernemers verwacht.

Rust op de korte termijn

Ik hoor huisartsen zich vaak afvragen of alle extra managementtaken hen niet te veel weghouden van de kern van hun vak: de patiëntenzorg. Het vaker overdragen van taken naar accountant, praktijkmanager of praktijkverpleegkundige kan meer ruimte in de agenda geven. En ook het leasen van apparatuur kan rust geven, omdat u onderhoud en reparatie dan ook uitbesteedt.

Voor op de Huisartsbeurs raad ik u de workshop van Rolph Adriaansen aan, over de zakelijke kansen van genieten. Die past heel goed bij dit thema.

Rust op de lange termijn

Op de lange termijn krijgt u rust door regelmatig de tijd te nemen voor de grote vragen in het werk: welk dienstaanbod hoort bij mij en mijn praktijk? Past mijn huidige huisvestiging? Met wie wil ik samenwerken om mijn patiënten goed te verzorgen? En wanneer wil ik mijn praktijk overdragen en aan wie? Vragen waarbij rust en afstand tot de dagelijkse activiteiten welkom zijn. Maar die ook rust geven op de wat langere termijn doordat u gerichter zult ondernemen.

Herhaalrecept

Meer rust in de praktijk is dus zeker zinvol. Hierbij zijn een goede accountant, investeren in uzelf en een bezoek aan de Huisartsbeurs volgens mij goede invullingen. Op deze manier adviseer ik u van harte 'rust' als herhaalrecept om plezier te blijven houden in uw werk.

Graag tot ziens op onze stand (Hal 8, B071) of tijdens onze workshops over bedrijfsoverdracht en de financiering van zorginnovatie.

Lees meer over het programma op Huisartsbeurs.nl

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 29 maart 2016

Reageer via Rabobank Gezondheidszorg netwerkgroep op LinkedIn

Lees eerdere blogs over de sector Gezondheidszorg

Contact

Rabobank