Sterk leiderschap in de zorg, wat levert het op?

Alleen door sterk leiderschap kan het huidige zorglandschap fundamenteel veranderen. “Zorginstellingen met een sterke leiding blijken in staat superieure kwaliteit te leveren, in combinatie met goede financiële resultaten”, vertelt Michel van Schaik, directeur gezondheidszorg Rabobank. Waar liggen uitdagingen als het gaat om het betaalbaar en hoogwaardig houden van de zorg in Nederland?

In deze ZorgScoop vertellen (young) zorgprofessionals wat zij onder leiderschap verstaan, hoe leiderschap bij kan dragen aan een toekomstbestendige gezondheidszorg en neemt Michel van Schaik u mee in zijn bijdrage als Key Note spreker op het Skipr event 99: “Dienen of dicteren; nieuw leiderschap in de zorg”.

Young professionals gaan voor persoonlijke ontwikkeling

Jonge ambitieuze zorgprofessionals, actief bij Jong AMC of Jong Rabo, geven hun definitie van sterk leiderschap. Het verbinden van verschillende generaties, het stimuleren van creativiteit en het aansturen van een gezonde work-life balance. Persoonlijke ontwikkeling staat bovenaan.  

Lees verder

Betrokkenheid en inspiratie tijdens het Skipr Event 99

De zorgkwaliteit kan beter en tegen lagere kosten. Op het Skipr Event waren veel aanwezige het erover eens dat er in de zorgsector nog veel verbeterpotentieel is. Michiel van Schaik heeft zijn ambities gegoten in een zorgdroom. Welke rol speelt leiderschap?

Lees verder

“Het is tijd om de care en de cure, het medische en sociale domein meer met elkaar te verbinden.”

Als bestuurders maatregelen nemen die vandaag misschien niet nodig zijn, maar wel voor de toekomst belangrijk zijn, wordt nagedacht over de toekomst van de instelling. “Leiderschap maakt dan het verschil”, stelt oud-staatssecretaris Martin van Rijn.

Lees verder

“Voor een gewenste duurzame verandering is leiderschap van zorgbestuurders nodig.”

Zorgverzekeraar Menzis is continue bezig met het bedenken van een volgende stap in de gezondheidszorg. “Het gaat ons om meerwaarde van zorg”, vertelt Joris van Eijck directeur Zorg bij Menzis. Waar liggen volgens Van Eijck uitdagingen en mogelijkheden in de zorg? En wat is volgens hem goed leiderschap? 

Lees verder

Contact

Rabobank