Rabobank

Kennismakers over het tempo van groei

Je bedrijf zo snel mogelijk opschalen of rustig stap voor stap laten groeien? Of je nou meteen in het diepe duikt of liever gestaag groeit, als ondernemer wil je graag vooruit. Martijn en Dave hebben een verschillende mening en delen hun tips. Martijn heeft een online platform waar je allerlei producten kan huren, Dave is eigenaar van Krabbendam Kadoverpakkingen. In Kennismakers praten ze over het tempo waarop ze hun bedrijf laten groeien.

Kennismakers BIYU Krabbendam EP4

Je bedrijf laten groeien

Of je nou vliegensvlug of stap voor stap wil groeien, als ondernemer kun je niet stil blijven staan en moet je dagelijks keuzes maken. Heb jij je zinnen gezet op een groeiend bedrijf, maar weet je niet waar je moet beginnen? We hebben een tien tips voor je op een rijtje gezet. Je hebt ze écht niet allemaal in een week, maand of jaar geregeld, maar het helpt je wel om doelgericht en efficiënt aan de slag te gaan met de groei van je bedrijf.

Bedrijfspand: huren of kopen?

Misschien heb je de afgelopen tijd een flinke groei doorgemaakt met je onderneming en ben je uit je huidige bedrijfspand gegroeid. Of misschien heb je nog geen bedrijfspand maar denk je hier wel over na. Aan zowel het kopen als huren van een bedrijfspand zitten voor- en nadelen. Zo geeft Martijn aan niet te kiezen voor een eigen bedrijfspand, omdat hij zich niet wil vastleggen voor een lange termijn. Voordat je op een pand gaat bieden of een huurovereenkomst tekent, is het handig om eerst meer duidelijkheid te krijgen over je financiële situatie.

Wist je dat...

In 2022 waren er 908 Nederlandse franchiseformules. Zij realiseerden vanuit hun 34.010 franchisevestigingen met 399.000 medewerkers maar liefst een omzet van 42,2 miljard euro excl. btw. Bron: Nederlandse Franchise Vereniging

Rabobank

Kennismakers

In Kennismakers helpen ondernemers elkaar om zaken anders aan te pakken. Ze delen tips, ervaringen en praten over uitdagingen. Waarin lijken ze op elkaar? En wat doen ze anders? De kennis van de één, helpt de ander verder.

Financier je volgende stap

Wil je gaan investeren in je bedrijf? Dan is het verstandig om te weten hoe je er financieel voor staat én hoe je je cashflow kunt verbeteren.

Veel ondernemers vinden het prettig om hun plannen al in een vroeg stadium te bespreken met een accountmanager. Dat kan! Vraag een kosteloos en vrijblijvend gesprek aan om telefonisch of via een videogesprek met ons te sparren. Ook als je plan nog niet concreet is.

Ook handig om te weten

Ook aan de slag met de groei van je bedrijf? Let dan op deze punten voordat je plannen maakt:

Rabobank

Martijn

Martijn Tjho is eigenaar van BIYU; een platform waar je verschillende producten kan huren, zoals apparatuur voor licht en geluid, tapijtreinigers of gereedschap. Hij onderneemt graag snel en direct aangezien zijn bedrijfsconcept nieuw is. Hij kiest er dan ook bewust voor om géén eigen pand te hebben zodat hij flexibel blijft.

“Het belangrijkste element van groei is dat je in beweging blijft”

Rabobank

Dave

Dave Krabbendam is eigenaar van Krabbendam Kadoverpakkingen. Met de groei van zijn onderneming kiest hij voor een voorzichtige aanpak. Hij groeit stapje voor stapje. "Ik sta wel overal voor open en wil ook altijd leren hoe anderen het doen".

“Ik groei stapje voor stapje, juist omdat ik me daar lekker bij voel”

Klaar voor de volgende stap? Financier je investering

We helpen je graag verder

phone

Hulp nodig?