Kennismakers

Kennismakers over duurzaam ondernemen

Hoe meer we samenwerken, hoe beter. Daarom laten we twee verschillende ondernemers met elkaar kennismaken. In deze aflevering: Peter en Eline. Peter maakt papier van landbouwafval, Eline recyclet plastic. Een gesprek over duurzaam ondernemen en het gebruik van subsidies. Hoe pakken ze dit aan?

Peter en Eline over duurzaam ondernemen

Kennismakers

Duurzaam ondernemen

Elke onderneming heeft te maken met duurzame uitdagingen, bijvoorbeeld het verlagen van productiekosten en het verminderen van grondstoffen. Eline focust zich volledig op de recycling van plastics. Peter is pas op latere leeftijd door vragen van zijn kleindochter aan het denken gezet en nu probeert hij met zijn bedrijf wat terug te doen. Is jouw bedrijf ook toonaangevend in duurzaam ondernemen? Dan is de Rabo Impactlening wellicht iets voor jou.

Subsidie of niet?

Eline is erg geholpen met subsidies, hierdoor kan ze nieuwe innovatieve projecten opstarten. Voor Peter is er op het gebied van subsidies nog veel te ontdekken. Ze zijn het over één ding wel eens: ‘Het moet niet je businessmodel zijn’. De juiste innovatiesubsidie kan je project een financieel zetje in de rug geven. Maar het vinden en aanvragen van een subsidie kan best lastig zijn, daarom geven we je een paar tips om je op weg te helpen.

Kennismakers

Peter

Peter is oprichter en eigenaar van PaperWise. Hij geeft landbouwafval een tweede leven. Bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton.

‘We hebben heel veel geïnvesteerd. Op een gegeven moment hebben we ons huis verkocht om het bedrijf voort te zetten.’

Kennismakers

Eline

Eline is de eigenaar van Stiphout Plastics. Zij is specialist in het recyclen van kunststof. Het is haar droom om de groenste recyclefabriek van Nederland te runnen.

‘Er zijn echt heel wat subsidiepotjes waar je gebruik van kunt maken. Het is het onderzoeken zeker waard.’

bekijk kennismakers

Kennismakers

Hoe meer we samenwerken, hoe beter. Daarom laten we twee verschillende ondernemers kennismaken met elkaar. Wat doen ze anders en waarin lijken ze op elkaar? De kennis van de één, helpt de ander verder. En jou misschien ook wel. Wat kan jij leren van andere ondernemers?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer