Ondernemer met onbetaalde factuur

Wat te doen bij onbetaalde facturen?

Het coronavirus heeft impact op iedereen, ook op jou als ondernemer. Onder andere omdat er meer, of zelfs nieuwe, risico’s om de hoek komen kijken. Risico’s waar je vóór de komst van het coronavirus misschien niet over nadacht. Wat als je klant je niet meer wil betalen? Of als een opdrachtgever failliet dreigt te gaan en jou niet meer kán betalen? Graag delen we twee mogelijke oplossingen met je.

Oplossing 1: juridische hulp

Als ondernemer kun je ermee te maken krijgen: achterstallige facturen of wanbetalers. Misschien wel sneller sinds de komst van het coronavirus. Bijvoorbeeld omdat je klant of opdrachtgever nog niet heeft betaald of überhaupt niet wil betalen. Heeft je klant of opdrachtgever na meerdere reminders nog niet betaald, dan kun je gebruikmaken van je zakelijke rechtsbijstandverzekering. Interpolis helpt dan bij dit conflict. Bijvoorbeeld door namens jou een aanmaningsbrief op te stellen en te versturen.

Lees meer over de rechtsbijstandverzekering

Nog niet zeker of je wel een rechtsbijstandverzekering wil afsluiten? Je kunt bij Interpolis ook rechtshulp on demand inschakelen, voor eenmalig juridisch advies.

Oplossing 2: risico’s afdekken met een kredietverzekering

Voor een klant die je weigert te betalen, is je rechtsbijstandverzekering geschikt. Maar wat als je opdrachtgever je niet kán betalen, omdat zijn bedrijf in de financiële problemen zit of zelfs al failliet is gegaan? Dan kan de zakelijke kredietverzekering Omzet Garant van verzekeraar Euler Hermes van pas komen. Daarmee ben je verzekerd als je klant je facturen niet meer kan betalen en bescherm je je bedrijf tegen de financiële schade die je hierdoor oploopt. Met Omzet Garant krijg je minimaal 70% van je onbetaalde factuur vergoed. Dit geldt óók voor facturen van leveringen aan zakelijke klanten in een groot deel van Europa.

Lees meer over Omzet Garant

Een verzekering afsluiten?

De genoemde zakelijke rechtsbijstandverzekering van Interpolis en de kredietverzekering Omzet Garant van Euler Hermes kun je zelf eenvoudig afsluiten, via Rabo Online Bankieren of in de Rabo App. Beide verzekeringen zijn hier te vinden.