Auto lease Rabobank

Auto leasen voor starters: ­­antwoord op vijf veelgestelde vragen

Voor startende ondernemers kan het interessant zijn om een auto van de zaak te leasen. Zo houd je je eigen middelen maximaal beschikbaar in de opstartfase van je bedrijf. En kies je voor Rabo Lease, dan is de auto gewoon van jou. Hieronder vind je antwoorden op vijf veelgestelde vragen over het leasen van een zakelijke auto.

Binnen één minuut een indicatie van je leasekosten?

Bereken je maandbedrag

Kan ik als starter een auto bij de Rabobank leasen?

Dat kan zeker. Bij Rabo Lease is de auto zelf het onderpand. Je hoeft in principe geen andere zekerheden in te brengen. Het is ook niet nodig om jaarcijfers of prognoses aan te leveren.

Welke leasevorm moet ik kiezen?

Dat hangt af van jouw behoeften. De een wil zo veel mogelijk worden ontzorgd, de ander vindt het belangrijk om zelf eigenaar van de auto te zijn. Rabo Lease is financial lease, maar je kunt ook kiezen voor een vorm van operational lease. Hieronder zie je de belangrijkste verschillen.

Financial lease

Te vergelijken met een lening Je bent vanaf de eerste dag eigenaar van de auto Je regelt zelf onderhoud, reparaties en verzekeringen Fiscaal afschrijven en renteaftrek
Lees meer

Netto operational lease

Te vergelijken met huur Optie om de auto aan het einde van de looptijd te kopen Je regelt zelf onderhoud, reparaties en verzekeringen Geen fiscale voordelen

Full service operational lease

Te vergelijken met huur Auto blijft eigendom van leasemaatschappij Inclusief onderhoud, reparaties en verzekeringen Geen fiscale voordelen

Welke auto’s kan ik bij jullie leasen?

Alle merken en types zijn te financieren met Rabo Lease. Je zoekt zelf een auto bij de dealer uit en je regelt de financiering bij ons. Ook een tweedehands auto of bus kun je bij ons leasen. Bij je aanvraag geef je het bouwjaar en de kilometerstand door.

Hoeveel kost het leasen van een auto?

Je betaalt bij Rabo Lease een vast bedrag per maand. Dat bestaat uit rente en aflossing. Vul de leasecalculator in en je krijgt direct een indicatie van je maandbedrag op je scherm. Ook zie je het rentepercentage en de totale leasekosten.

Bereken je maandbedrag

De hoogte van je maandbedrag

Hoeveel je per maand gaat betalen, heb je voor een deel zelf in de hand. Wanneer je Rabo Lease aanvraagt kun je namelijk variëren met:

De looptijd. Een langere looptijd betekent een lager maandbedrag, maar hogere totale leasekosten. Voor een auto kiezen de meeste ondernemers voor een looptijd van vier of vijf jaar. Maar als je om de drie jaar een nieuwe auto wilt, kun je beter een looptijd van drie jaar kiezen.Eigen inbreng. Door een deel van het aanschafbedrag zelf te betalen, verlaag je zowel het maandbedrag als de totale leasekosten.Een slottermijn. Dit is een bedrag dat je aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Als je hiervoor kiest, wordt je maandbedrag lager, maar stijgen je totale leasekosten.

Hoe vraag ik Rabo Lease aan?

Om een auto bij ons te leasen, heb je een zakelijke Rabobankrekening nodig. Log in en vraag vrijblijvend een offerte aan. Die ontvang je in de meeste gevallen binnen één minuut. Je hoeft bij je aanvraag geen cijfers van je bedrijf in te dienen.

Bereken je maandbedrag
Vraag offerte aan

Dit zijn de 4 stappen van het aanvraagproces