Activiteiten in de regio

Als coöperatie brengen wij graag onze leden en klanten met elkaar in verbinding. Van elkaar leren, kennis opdoen en nieuwe netwerken creëren. Hiervoor organiseren we verschillende bijeenkomsten en activiteiten. Doe je mee?

Agenda

Masterclasses Rabo ClubSupport

Clubs zijn het segment van de samenleving en daarom onmisbaar. Rabo ClubSupport helpt clubs om hun ambities te realiseren, met kennis, netwerk en geld. Onze ambitie is om clubs in ons leefgebied Groningen en Drenthe zelfredzaam en toekomstbestendig te maken.

Alle clubs welkom
Rabobank nodigt alle clubs uit voor interactieve fysieke Masterclasses. Zowel voetbal clubs (sport), harmonieën (cultuur), zwembaden tot Vrouwen van Nu kunnen deelnemen en hun voordeel ermee doen. Ze hebben allemaal leden en vrijwilligers nodig, beheren de clubkas. Zo gaan ze met ‘out of the box’ oefeningen en creatief (om)denken met een vernieuwende blik aan de slag met leden en of vrijwilligers werving en behoud. Deze kleinschalige fysieke bijeenkomsten worden gegeven door professionals van Sport Drenthe en Huis voor de Sport Groningen. Deelname is gratis, maar vol = vol.

Aanmelden Masterclasses

In Drenthe:
Aanmelden Masterclass Vrijwilligersmanagement
Aanmelden Masterclass Ledenbinding
Aanmelden Masterclass Geld genereren

In Groningen:
Aanmelden Masterclass Vrijwilligersmanagement
Aanmelden Masterclass Ledenbinding

Breng deze interactieve Masterclass onder de aandacht van jouw club en onze klanten. Want iedereen verdient een club!

Coöperatief Energiecafé

Rabobanken in Groningen en Drenthe organiseren 3 keer per jaar een coöperatief energiecafé voor energiecoöperaties. Of je nog moet beginnen of dat je al lang en breed gestart bent. Iedereen is welkom. We wisselen ervaring uit, delen kennis en er is voldoende tijd om te netwerken. De volgende data staan gepland:

Maandag 19 juni 2023
Dinsdag 7 november 2023

Interesse?
Meer informatie of aanmelden kan via energiecooperatiedesk.grd@rabobank.nl

Ontwikkelbijdrage
Voor startende coöperaties en coöperaties in de ontwikkelfase bieden de Rabobanken in Groningen en Drenthe een bijdrage uit haar coöperatief dividend. Voor de oprichting van de coöperatie( max € 500,00) en een ontwikkelbijdrage (max € 7.500,00) ter ondersteuning van het ontwikkelen van de energieplannen. Wil je gebruik maken van deze bijdrage? Dan sturen we graag een aanvraagformulier en de voorwaarden. Mail hiervoor naar energiecooperatiedesk.grd@rabobank.nl

Masterclasses Zakelijk

We organiseren 3 keer per jaar een masterclass voor onze zakelijke leden. Dat doen we samen met onze partner New Energy Coalitie. 3 februari jl. is de eerste masterclass geweest met als onderwerp Waterstof. De volgende masterclasses staan gepland:

Vrijdag 26 mei 2023
Vrijdag 20 oktober 2023

Interesse?
Aanmelden of heeft u een idee voor een goed onderwerp voor de Masterclasses? Mail dan naar energiecooperatiedesk.grd@rabobank.nl.

Energiecoöperatiedesk Rabobank Groningen-Drenthe

Voor alle vragen inzake energiecoöperaties of energie-initiatieven, maar ook over onze bijeenkomsten heeft Rabobank in Groningen en Drenthe een energiecoöperatiedesk ingericht. Deze desk is bemand door onze adviseurs met kennis op het gebied van Energiecoöperaties en energie-initiatieven. De desk is te bereiken via energiecooperatiedesk.grd@rabobank.nl

Activiteiten in de regio