Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de samenleving. Wil jij meer weten over deze initiatieven? Lees hieronder dan verder!

Maatschappelijke impact

Met onze klanten, leden en partners bundelen we onze krachten om te werken aan initiatieven die onze gezamenlijke leefwereld versterken. Samen realiseren we oplossingen voor financieel gezonder leven, duurzaam wonen, duurzaam ondernemen en de voedsel- en energietransitie.

Rabo ClubSupport

Rabobank gelooft in de kracht van clubs, stichtingen en verenigingen. Ze maken de leden, buurt en de lokale samenleving sterker. Tijdens Rabo ClubSupport kunnen onze leden hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.

Coöperatiefonds

Het hoort bij onze bank. Een deel van de winst teruggeven aan de gemeenschap. Onze leden bepalen de bestemming, want zij zijn niet alleen lid van de bank, maar ook deel van de lokale samenleving waarin de bank investeert. Grotendeels gaat het om lokale maatschappelijke projecten. Ook hebben we een breed programma om verenigingen te ondersteunen. Niet alleen omdat we sport en kunst belangrijk vinden. Maar vooral omdat die verenigingen zo’n belangrijke verbindende rol hebben. Onze missie ‘growing a better world together’ begint dus heel dicht bij huis. En wordt mogelijk gemaakt door onze leden en klanten. Dat geeft ons een enorme motivatie om te blijven zoeken naar oplossingen waar iedereen beter van wordt. Wellicht komt jouw project of initiatief in aanmerking voor een stukje coöperatief dividend. We zien jouw aanvraag met belangstelling tegemoet. Aanvragen worden ieder kwartaal beoordeeld door de commissie Coöperatiefonds die bestaat uit een afvaardiging van de ledenraad.

Rabo Ontwikkelbijdrage Energiecoöperaties

Bij de opstartfase van een energiecoöperatie kom je in een fase waar geld nodig is voor de ontwikkeling van het project. Tegelijkertijd is er nog onvoldoende zekerheid om te kunnen financieren. Energiecoöperaties die in deze fase zitten, kunnen wij dat extra zetje geven met de Rabo Ontwikkelbijdrage Energiecoöperaties. De aanvragen worden ieder kwartaal beoordeeld door de afdeling Marketing, Communicatie & Coöperatie en de adviseurs van de Energiecoöperatiedesk.